Pregătiri pentru caniculă

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 7 iulie 2015

Pregătiri pentru caniculă

Premierul interimar Gabriel Oprea le-a solicitat, ieri, autorităţilor locale, în contextul avertizărilor meteo de caniculă, să se asigure că populaţia este informată cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate şi a anunţat că sunt pregătite, pentru intervenţii de urgenţă, peste 770 de ambulanţe, aproape 300 de echipaje SMURD, două avioane şi şapte elicoptere.

El a solicitat acestora să ia toate măsurile necesare astfel încât asistenţa medicală să fie asigurată la parametri optimi în perioada caniculei, în special în cazul afecţiunilor specifice perioadei de caniculă şi a celor care se agravează în astfel de condiţii. Premierul interimar a spus: "Vă rog să vă asiguraţi că există stocuri de medicamente de urgenţă, iar unităţile medicale au rezerve suficiente de apă şi de alte materiale indispensabile".

El a mai spus că, în zonele aflate sub avertizare meteo de caniculă, vor fi activate comitetele judeţene şi locale pentru situaţii de urgenţă, acestea urmând să organizeze spaţii climatizate unde oamenii să poată avea acces. În acest sens, el a îndemnat la solicitarea de sprijin inclusiv din sectorul privat, apreciind că astfel de spaţii pot fi amenajate în farmacii, magazine mari sau în alte spaţii comerciale.

"În situaţia în care, pe raza judeţului dumneavoastră, au loc evenimente sportive sau culturale, aveţi obligaţia de a atenţiona organizatorii să ia toate măsurile adecvate pentru această perioadă. O notificare aparte referitoare la asigurarea condiţiilor corespunzătoare în taberele şcolare! evitaţi activităţile în perioadele critice ale zilei, cele cu temperaturi maxime, şi mare atenţie la supravegherea copiilor pentru evitarea deshidratării", a mai spus Oprea, citat de Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne a avertizat şi asupra riscului de incendii de vegetaţie sau chiar de pădure în perioadele caniculare, recomandând evitarea focurilor deschise.

În ceea ce priveşte măsurile luate în favoarea angajaţilor în zilele cu temperaturi ridicate, el a amintit de obligaţia angajatorilor pentru asigurarea condiţiilor de muncă şi menţinerea stării de sănătate a angajaţilor.

Premierul interimar a amintit că, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, marţi vor fi sub cod portocaliu de caniculă patru judeţe - Satu Mare, Arad, Bihor şi Timiş , iar în alte 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti există o avertizare de cod galben, urmând ca miercuri codul portocaliu să se extindă în 17 judeţe din vest şi nord-est, în timp ce în restul ţării să fie cod galben.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat ieri că nu este exclus ca mâine să fie emis chiar cod roşu de caniculă în judeţele din vest şi nord-vestul ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb