PREJUDICIU DE 10 MILIOANE DE EURO IGPR: 58 de percheziţii la suspecţi de evaziune şi spălare de bani

Alexandru Costea
Companii / 19 octombrie 2015

În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea DIICOT Constanţa, au efectuat 58 de percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, acţiunea vizează documentarea activităţii infracţionale a unei grupări infracţionale organizate, formată din şapte persoane, care ar fi creat o reţea de firme tip fantomă, cu scopul de a da o aparenţă de legalitate intrărilor scriptice aferente facturilor, în cea mai mare măsură fictive, emise de 150 de agenţi economici.

"Aceştia aveau nevoie de documente justificative pentru cantităţile de cereale, fier vechi, materiale de construcţii, utilaje ori prestări de servicii achiziţionate din diverse surse şi fără documente de provenienţă legală, urmărind astfel reducerea artificială a impozitului pe profit şi sustrăgându-se implicit de la plata taxelor către bugetul de stat", arată sursa citată.

Prejudiciul estimat produs bugetului consolidat al statului în perioada 2011-2015, prin înregistrarea unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv impozitul pe profit aplicat operaţiunilor nelegale şi TVA-ul aferent acestora, este de aproximativ 10 milioane de euro.

La activităţi participă şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Acţiuni Speciale din I.P.J. Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb