Prejudiciu de 3,1 milioane de lei, cauzat de contrabandă cu ţigări

Andrei Stan
Anticorupţie / 2 noiembrie 2015

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus prin ordonanţă, în 31 octombrie, punerea în miscare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Gheorghe Timiş şi Ion Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată în formă continuată.

În fapt, s-a reţinut că cei doi inculpaţi: "În perioada septembrie - 28 octombrie 2015, la diferite intervale de timp (...) au deţinut şi depozitat la imobilul situat în comuna Ulma, sat Nisipitu, judeţul Suceava şi, ulterior, au vândut către diferite persoane fizice, cantitatea de 240.000 pachete de ţigarete, neintroduse în circuitul fiscal al României, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă. În perioada 29-30 octombrie 2015, au deţinut şi depozitat la imobilul situat în comuna Ulma (...) cantitatea de 20.453 pachete de ţigarete, neintroduse în circuitul fiscal al României".

Procurorii susţin că ţigările de contrabandă erau trecute peste frontiera de stat a României cu Ucraina, prin sectorul din zona comunei Ulma, prin pădure, pentru a se asigura sustragerea de la controlul vamal. Acestea erau vândute pe raza mai multor judeţe, printre care Suceava, Bistriţa, Ilfov, precum şi în Mun. Bucureşti, sectoarele 1 şi 2.

Cei doi inculpaţi au fost retinuti şi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care în data de 31.10.2015 a dispus arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat este în cuantum de 3.125.436 lei.

Pentru probarea activităţii infractionale şi identificarea celor doi inculpati, în data de 30.10.2015 procurorii au efectuat un număr de nouă perchezitii domiciliare pe raza Municipiului Bucureşti şi a judetului Suceava.

Perchezitiile s-au realizat cu sprijinul Brigăzii Speciale de Interventie a Jandarmeriei şi a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În cauză organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

În dosar se mai efectuează cercetări şi faţă de alţi şapte suspecţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb