Premieră în România: Salarii compensatorii garantate pentru toţi salariaţii din Bănci


Comunicate de presă / 25 aprilie

Premieră în România: Salarii compensatorii garantate pentru toţi salariaţii din Bănci

Suntem încântaţi să anunţăm semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM ) în sectorul de negociere "Activităţi bancare". Această înţelegere, finalizată miercuri, 24 aprilie, rezultatul unui dialog constructiv între angajatori şi sindicate, având drept scop asigurarea unui mediu de lucru echitabil şi sigur pentru toţi cei implicaţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Negocierile s-au purtat între:

- FSIF (Federaţia Sindicatelor din Industria Financiară), membră a CNS Cartel ALFA, ce include sindicate care lucrători din următoarele bănci: BRD, BCR, UNICREDIT, BANCA TRANSILVANIA, OTP BANK, CEC BANK, FIRST BANK, EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ, LIBRA BANCA, LIBRA BANCA , precum şi din sectorul asigurărilor, din următoarele companii: GROUPAMA, OMNIASIG, UNIQA, ASIROM;

- FSAB (Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci), ce include sindicate care lucrători din RAIFFEISEN BANK şi ALPHA BANK;

si

- CPBR (Consiliul Patronatelor Bancare din România)

Pentru prima dată, toţi salariaţii din sistemul bancar vor avea garantat un salariu minim, mai mare decât cel minim pe economie şi un pachet de plăţi compensatorii în caz de concediere pentru motive neimputabile lor, cu menţiunea pentru aplicarea nivelului întregului sector se va face după. avizarea către Consiliul Tripartit şi aprobarea către Guvern.

Semnarea acestui contract include un pas important pentru dialogul social din sectorul bancar si pentru comunitate sa de lucratori. Asta cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă de fuziuni şi multe în piaţa bancară din România, totul pe fondul unei tendinţe mondiale de digitalizare şi automatizare a domeniului bancar, care poate afecta un număr semnificativ de locuri de muncă. De aceea, am insistat ca pachetul de salarii compensatorii să ajungă până la 6 salarii, în funcţie de vechimea în bancă a angajatului.

Implementarea eficientă a prevederilor contractului în toate băncile din România va fi un mare pas înainte pentru stabilizarea unor standarde minime garantate pentru angaja sectorului.

Mai mult decât atât, acest Contract Colectiv are o importanţă naţională. La intrarea sa în vigoare nivelul întregului sector de activitate, va deveni primul Contract Colectiv aplicabil sectorial din mediu economic privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb