PREMIERĂ Intercontinental Exchange lansează contracte futures la Singapore

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 decembrie 2014

Intercontinental Exchange lansează contracte futures la Singapore

Produsele au ca suport activ yuanul, petrolul Brent, bumbacul, zahărul şi aurul

Operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc. (ICE) va lansa anul viitor, pentru prima oară, cinci contracte futures ce vor fi listate şi decontate la Singapore, produsele având ca suport activ moneda chinezească (yuan), ţiţeiul Brent, bumbacul, zahărul şi aurul.

Conform anunţului ICE, "mini contractul" pe referinţa europeană din sectorul energetic (Brent), produsele pe yuan, bumbacul din China şi zahărul vor fi decontate în numerar, iar contractul pe aur (lingou de un kilogram, puritate 99,99%) va fi livrat fizic, pe plan local.

Contractul pe aur va concura cu unul lansat anul acesta la Singapore Exchange.

Tranzacţiile cu cele cinci contracte noi vor fi lansate la data de 17 martie, după obţinerea aprobării autorităţii de reglementare - Autoritatea Monetară din Singapore.

Contractele, denominate în dolari singaporezi, vor fi listate la ICE Futures Singapore şi decontate la ICE Clear Singapore. Contractul mini-Brent va fi de 100 de barili, adică la un raport de 1/10 faţă de contractul similar listat la ICE Londra. Contractele pe bumbac şi zahăr sunt similare celor de la Zhengzhou Commodity Exchange.

Bursa americană a informat: "ICE a ales aceste contracte în urma feedback-ului primit de la participanţii la piaţă, care au evidenţiat importanţa regională a hedging-ului şi a tranzacţiilor. Plănuim să lansăm mai multe produse globale şi regionale, în condiţiile în care ICE îşi extinde reţeaua de burse şi case de clearing".

Bursele îşi extind prezenţa în Asia, în condiţiile în care consumul de materii prime din regiune creşte, iar autorităţile iau măsuri de deschidere a economiilor naţionale.

ICE a investit 150 de milioane de dolari în achiziţia Singapore Mercantile Exchange Pte şi casei de clearing a acesteia, în 2014, după ce, în 2012, Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. a preluat cea mai mare bursă a metalelor din lume.

Singapore este un centru financiar offshore pentru yuani, iar Singapore Exchange (SGX) a lansat tranzacţiile futures cu monedă chinezească în octombrie. SGX vrea să dezvolte mai multe produse care au legătură cu China, după cum declara, toamna aceasta, conducerea pieţei din Singapore.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb