Premieră medicală de Crăciun la Spitalul Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 26 decembrie 2020

Premieră medicală de Crăciun la Spitalul Buzău

Speranţă adusă pacienţilor cu boli grave la Spitalul Judeţen din Buzău. Este vorba despre o premieră medicală, procedură de care ar putea beneficia de acum înainte şi alte persoane diagnosticate cu varice esofagiene în stadiu avansat.

O echipă de medici a intrat în sala de operaţie chiar în Ajun de Crăciun pentru a reda speranţe unei vieţi mai bune pentru doi pacienţi din Buzău. Este vorba despre un bărbat şi o femeie din două comune din judeţ.

" Zilele trecute, cei doi pacienţi s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru investigaţii iar medicii au decis să rămână internaţi pe secţia Medicină Internă. Bărbatul B. O., în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu ciroză hepatică cu virus B şi varice esofagiene grad IV, iar femeia, G. S., în vârstă de 64 de ani, a fost diagnosticată cu ciroză hepatică cu virus C şi varice esofagiene grad IV", se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean Buzău.

Cei doi pacienţi au fost supuşi unor proceduri intervenţionale endoscopice.

"În Ajun de Crăciun, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a avut loc o premieră medicală. Este vorba despre două intervenţii endoscopice bandare (ligatură) de varice esofagiene la doi pacienţi, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Poşta Câlnău, şi o femeie în vârstă de 64 de ani, din comuna Glodeanu Siliştea, ambii pacienţi cunoscuţi cu afecţiuni hepatice", au explicat reprezentanţii Spitalului Judeţean.

Echipa chirurgicală, din care au făcut parte Dr. Bostan Cătălin, medic primar Chirurgie Generală şi dr. Vicol Dragoş, medic primar Chirurgie Generală - care au competenţă în endoscopie de diagnostic şi intervenţională - şi cele două asistente medicale din secţia Medicină Internă, as. med. Adam Tatiana şi as. med. Răpiţeanu Ionela, au avut grijă ca ambele intervenţii să decurgă fără probleme.

"La acest moment, ambii pacienţi prezintă o evoluţie bună şi se află internaţi în secţia Medicină Internă, pentru monitorizare, urmând ca în zilele următoare să fie externaţi.Ne bucurăm că astfel de intervenţii se pot efectua la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, astfel, vom putea veni în sprijinul pacienţilor diagnosticaţi cu varice esofagiene în stadiu avansat", a anunţat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb