PREMIERĂ PENTRU ŢARA NOASTRĂ: Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon

Teona Tomoiagă
Sport / 13 iulie 2019

Simona Halep (Sursa foto: Twitter)

Simona Halep (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Călin Popescu-Tăriceanu, după victoria Simonei Halep la Wimbledon: "Încă o dată ne-ai făcut mândri de tine"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a felicitat-o pe Simona Halep pentru victoria din finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, printr-un mesaj publicat, astăzi, pe Twitter.

"Felicitări, @Simona_Halep! Încă o dată ne-ai făcut mândri de tine! Simona Halep a dovedit tuturor clasă la acest mare turneu de la #Wimbledon!", a scris Tăriceanu.

---

Actualizare Reacţii pe reţelele de socializare, după triumful Simonei Halep de la Wimbledon

Succesul fostului lider WTA la Wimbledon a devenit rapid un subiect viral pe reţelele de socializare. Halep a fost felicitată de cluburi, federaţii, conducători şi sportivi:

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a caracterizat-o, astăzi, drept "regina ierbii" pe Simona Halep, după ce aceasta a câştigat turneul de la Wimbledon.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român: "Simooonaaa Haleeep! Campioană la Wimbledon! Uluitor moment pentru sportul românesc...mulţumim Simona! Victoria împotriva Serenei Williams, 6-2, 6-2 a fost fără egal, unică, cu mult suflet şi cu inima pusă în fiecare lovitură. Cel mai mare meci făcut de Simona vreodată ...."Nu am cuvinte. Am dat tot. E incredibil, nu voi uita niciodată această zi!"...13 iulie 2019. Prima româncă triumfătoare la simplu la Wimbledon...".

HC Dobrogea Sud Constanţa: "Londra. Dragoste la prima vedere! Simona, azi ne-ai facut din nou sa ne-ntrebam daca te meritam. Iti multumim pentru o bucurie pe care nici nu visam sa o traim daca nu erai tu!"

Ministerul Tineretului şi Sportului: "Bravooooo Simonaaaaa!! Victorie emoţionantă, copleşitoare şi istorică la Wimbledon!! O ţară întreagă este mândră de tine!!".

Ministerul Afacerilor Interne: "MAGICĂ, MAGNIFICĂ, SENZAŢIONALĂ! MULŢUMIM, SIMONA!"

Horia Tecău: "Felicitări, Simo, meriţi cu adevărat asta! Bucură-te de moment!"

Marius Copil:: "Felicitări, @simonahalep! Mă bucur foarte mult pentru tine. O performanţă remarcabilă ce va rămâne în istoria României".

Claudiu Keşeru: "Felicitari din suflet, @simonahalep! O finala senzationala, probabil cel mai bun meci din cariera!"

FC Viitorul: "Toată echipa a trăit Finala de la Wimbledon cu sufletul la gură! Bucuria tuturor, prin ochii lui George Ogăraru. Bravo, Simona Halep".

Federaţia Română de Tenis: "SIMONA HALEP ESTE CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON.

Rezultat FABULOS pentru cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. Simona Halep a intrat în istoria tenisului mondial, iar pentru acest lucru a avut nevoie de mai puţin de o oră. Doar 55 de minute a durat meciul PERFECT reuşit de românca noastră în faţa marei campioane din SUA, Serena Williams, iar scorul final, 6-2, 6-2, arată cât de clară a fost dominarea compatrioatei noastre. Acesta este al doilea titlu de Grand Slam pentru Simona, după cel câştigat anul trecut la Roland Garros, iar Simona Halep convinge lumea tenisului că este cu adevărat o mare campioană. Pentru prima dată în istoria turneului de Grand Slam de la Wimbledon titlul este câştigat de o româncă şi este şi primul câştigat vreodată la Wimbledon de vreun român. Ilie Năstase a jucat două finale, dar nu a ridicat niciodată deasupra capului trofeul, aşa cum va face acum Simona Halep. Îţi mulţumim, Simona, pentru acest moment fabulos şi pentru că ai trecut numele României în istoria celui mai prestigios turneu de tenis din lume. Felicitări, Simona Halep!"

CSM Bucureşti: "Felicitari, Simona Halep! Sportivii CSM Bucureşti te felicita pentru performanta ta, care a unit o natiune".

CFR Cluj: "Campionii felicită Campioana! Felicitări, Simona Halep pentru câştigarea celui de-al doilea Titlu de Mare Slem!"

Gabi Balint: "Super Simona! Incredibil!"

Echipa Naţională de Fotbal a României: "FA-BU-LOS! Simona Halep este CAMPIOANĂ la @Wimbledon! Felicitări, Simona!"

-----

Actualizare Simona Halep: "Am obţinut un rezultat care poate inspira mulţi copilaşi să se apuce de tenis"

Simona Halep a declarat, astăzi, la Eurosport, după ce a câştigat turneul de la Wimbledon, că succesul ei pe iarba londoneză ar trebui să-i inspire pe cât mai mulţi copii din ţara noastră să se apuce de tenis.

"A fost cel mai bun meci al meu, ştiam că trebuie să fiu agresivă, că trebuie să joc perfect ca să pot să o înving. A fost o inspiraţie pentru noi şi este în continuare, pentu toate jucătoarele. Şi a fost cu atât mai mult o zi minunată că am putut să câştig contra ei o finală de grand slam. Înseamnă foarte mult petnru mine şi pentru familia mea (n.r. - că e prima româncă învingătoare la Wimbledon), cred că pentru toţi românii este un rezultat care poate inspira mulţi copilaşi să se apuce de tenis şi să fie şi ei campioni într-o zi. Sunt mai mult decât bucuroasă şi vreau să mă bucur de acest moment cât se poate de mult. Vreau să mă bucur de ceea ce s-a întâmplat aici, o să-mi iau o vacanţă mică şi după aceea din nou la treabă. Sunt încrezătoare şi vom vedea de la zi ce se se va întâmpla. Pot să spun că este cea mai bună zi din viaţa mea, dar nu aş uita finala de la Roland Garros, care a fost priumul meu grand slam. Pot să le pun pe aceeaşi linie şi să mă bucur de amândouă", a declarat Halep.

Întrebată de crede că turneul londonez este atât de special, Halep a răspuns: "Wimbledonul este pe o suprafaţă deopsebită, este iarbă şi se dispută în faţa unor oameni deosebiţi, familia regală. Am încercat să dau tot ce am mai bun şi să joc cel mai bun tenis al meu. De aceea am şi reuşit să câştig astăzi."

-----

Actualizare Serena Williams: "Simona Halep a jucat excepţional. Jos pălăria!"

Serena Williams a declarat, astăzi, că Simona Halep a jucat excepţional în finala de la Wimbledon şi a subliniat că merită toate felicitările pentru victoria obţinută.

"A jucat excepţional, jos pălăria, felicit[ri pentru tot. Mă bucur de acest sport, îmi place să joc aici, echipa mea este minunată, mulţumesc pentru tot sprijinul", a declarat Williams după meci.

----

Actualizare Simona Halep a prezentat trofeul fanilor de la Wimbledon şi a fost felicitată de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton

"Ai jucat extraordinar, a fost un meci minunat", i-a spus Ducesa de Cambridge Simonei Halep la vestiare.

-----

Actualizare BBC: Serena Williams, "copleşită de aşteptările sale şi ale publicului"

Învinsă clar, astăzi, de Simona Halep în finala de la Wimbledon, Serena Williams, care încerca să egaleze recordul de victorii în turneele de Mare Şlem, a părut "copleşită de aşteptările sale şi publicului", comentează BBC.

"La fel ca în finala pierdută anul trecut în faţa lui Angelique Kerber, Williams a părut copleşită de aşteptările sale şi ale publicului şi s-a văzut condusă rapid cu 4-0 în primul set", scrie BBC, după meciul câştigat cu 6-2, 6-2 de sportiva din România.

"Halep a spus înainte că nu simte nicio presiune şi exact astfel a jucat. De la început a părut relaxată şi plină de încredere (...)", adaugă BBC.

----

Actualizare Simona Halep: "Niciodată nu am jucat mai bine ca azi"

Simona Halep a declarat, astăzi, că niciodată nu a făcut un meci mai bun precum cel cu Serena Williams, din finala de la Wimbledon. Halep a mai spus că visul mamei ei s-a îndeplinit astăzi, prin această victorie.

"Niciodată nu am jucat mai bine ca azi. Serena a fost mereu o inspiraţie. Am jucat mereu pentru a fi în faţa lojei regale. Am avut mari emoţii, stomacul meu nu a fost prea bine azi. Nu voi uita niciodată această zi, a fost visul mamei mele, îi mulţumesc pentru tot. La început am spus că dacă mă voi impune, voi fi membru pe viaţă aici, acum sunt fericită. Am lucrat mult pentru a mă impune aici, dar am început să simt jocul şi mingea şi abia aştept să revin anul viitor. Mulţumesc părinţilor, familiei, echipei, nu aş fi putut aici fără voi, datorită vouă sunt mai bună pe teren. Mulţumesc ţării mele, că mă susţine mereu, domnului Ţiriac, care este dur cu mine şi mă face mai bună. Este o onoare să fiu aici", a declarat Halep pe teren, la finalul meciului.

-----

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, astăzi, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA.

Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Avem motive de mandrie, din nou

    Bravo, felicitari!

    Bravo! Excellent!Sa citim statistica: din 93 de puncte jucate Simona a castigat 55 iar Serena 38.Din cele 55 castigate de Simona 27 sunt cadouri -greseli nefortate si duble greseli ale Serenei iar din cele 38 castigate de Serena doar 3 sunt greseli nefortate ale Simonei.Daca scadem obtinem 28 puncte castigate efectiv de Simona si 35 castigate efectiv de Serena!Concluzia: Simona norocoasa pt ca Serena s- a batut singura!!!Dar ce conteaza statistica daca nimeni nu o citeste ? Amanunte neinteresante ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb