Premierul Boris Johnson îl compară pe Vladimir Putin cu preşedintele sârb Slobodan Milosevic

Premierul Boris Johnson îl compară pe Vladimir Putin cu preşedintele sârb Slobodan Milosevic

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 5 martie 2022

Boris Johnson

Boris Johnson

Marea Britanie-transmite AFP(prin Agerpres)-05.03.2022: Prim-ministrul britanic Boris Johnson l-a comparat pe preşedintele rus Vladimir Putin cu omologul său sârb Slobodan Milosevic, care a murit într-o celulă înainte de încheierea procesului său în faţa justiţiei internaţionale pentru genocid şi crime de război.

"Există o analogie puternică între comportamentul lui Putin şi ultimii ani ai lui Slobodan Milosevic", a declarat liderul conservator într-un interviu acordat ziarelor La Repubblica, El Pais şi Die Welt.

"Amândoi lideri erau la putere de multă vreme, ambii din ce în ce mai autocraţi, căutând să îşi consolideze poziţia în ţara lor şi au găsit o mare cauză naţionalistă", a spus el.

Premierul Boris Johnson a acuzat miercuri Rusia de "crimă de război" în Ucraina din cauza armelor folosite împotriva civililor, iar Curtea Penală Internaţională (CPI) a deschis o anchetă.

Considerând că ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor, Vladimir Putin a ordonat invadarea ţării la sfârşitul lunii februarie, prezentată ca o operaţiune limitată, menită să protejeze de genocid ucrainenii vorbitori de limbă rusă.

Reamintind că Slobodan Milosevic a exaltat naţionalismul şi nevoia de a-şi "salva" poporul pentru a justifica represiunea împotriva albanezilor kosovari, Boris Johnson a considerat că există "un fel de analogie foarte puternică între această greşeală catastrofală şi ceea ce a spus preşedintele rus despre Kiev şi originile religiei, culturii şi civilizaţiei ruse şi obiectivele acesteia în Ucraina".

Preşedintele Serbiei şi apoi al Republicii Federale Iugoslavia din 1989 până în 2000, Slobodan Milosevic a murit în urma unui atac de cord în 2006 în centrul de detenţie al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie de la Haga, unde era judecat pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

După atacul atribuit Rusiei la cea mai mare centrală nucleară din Ucraina şi Europa, de la Zaporojie, Boris Johnson a mai declarat vineri că are "impresia că Vladimir Putin a decis (...) să îşi dubleze eforturile" ofensivei sale.

"Nu vede nicio cale de ieşire din fundătura în care se află decât aceea de a continua cu distrugerea, pulverizarea populaţiei nevinovate, în oraşe europene nevinovate", a adăugat el, apreciind că Occidentul mai are încă "multe de făcut" în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva intereselor ruse. 

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Mai cap ce seamana cu o varza, Afla ca noi stim ce se petrece in Ucraina dincolo de propaganda ta de tip sovietic.

    Dupa ce bei 3 beri incepi sa faci declaratii de genul acesta.

    Toate aceste declaratii ale civilizatilor din vest vor aduce, cu siguranta, Pacea imediata pe care pretin ca o doresc. 

    1. Mult mai bune declaratiile lui Putina.

      Nazisti, fascisti, pacificatori si alte cuvinte fara rost in declaratii absurde, de te intrebi daca omul este sanatos 

      Decât să behăi ca un cretin, caută pe net Azov Battalion.Azov Special Operations Detachment, often known as Azov Detachment, Azov Regiment, or Azov Battalion, is a right-wing extremist and neo-Nazi Ukrainian National Guard unit, based in Mariupol, in the Azov Sea coastal region. It saw its first combat experience recapturing Mariupol fr om pro-Russian separatists forces in June 2014. E primul rezultat, chiar de pe Wikipedia. Cine e absurdul de fapt. BIne, faptul că batalionul ăla e finanțat tocmai de unul din tribul lui Goldstein e și mai interesant.

      Propaganda sovietica.

      Propaganda sovietica.

    n a statement released late Friday, she called out market makers JPMorgan Chase & Co. and Goldman Sachs Group Inc. following a Bloomberg report that the two banks had been purchasing beaten-down bonds. Banks routinely scoop up debt because clients asked them to, or because they expect to find ready buyers.

    JPMorgan analysts also published a note recommending that investors boost holdings of Russian-linked debt to take advantage of a “recovery play” stemming fr om the sell off that has accompanied the country’s invasion of Ukraine. 

    “Giant Wall Street banks like JPMorgan and Goldman Sachs never miss out on an opportunity to get richer even if it means capitalizing on Russia’s invasion of Ukraine and undermining sanctions placed on Russian businesses,” said Warren, a Massachusetts Democrat.

    1. Elizabeth Warren spunea pe la 60 k BTCUSD ca acumuleaza pana la 100k.

      She also released a statement and a few drops felt down on her keyboard. 

    Ynet Israeli military journalist Ron Ben Yishai, who traveled to Ukraine, reported Wednesday that the Babi Yar Holocaust Memorial and center complex in Kiev are not damaged.

    The report contradicts the reports of multiple news outlets, that quoted Ukrainian officials – including a heartbreaking statement fr om President Volodymyr Zelensky — as saying the iconic memorial site was bombed by Russian forces, and that both the site and surrounding Jewish graves were damaged. 

    Acest fake news dat de Zelensky a fost urmat a doua zi de inscenarea monstruoasa, provocarea terorista impotriva rusilor la centrala atomica. Zelensky a cautat o provocare de genul Sarajevo 2 prin care sa tarasca lumea in WW3. Oamenilor, regimul dement al lui Zelensky trebuie denazificat urgent si neutralizat. 

    1. Deci mujicii nu sunt in Ucraina ca armata de ocupatie... Si-au facut exercitiile militare la granita Ucrainei si s-au intors la unitatile lor in "rassia":-)

      Asa s-a intamplat si cu cei treisprezece graniceri ,,ucisi,, de rusi pe insula Serpilor.Autoritatile ucrainiene au spus apoi ca nu au mai putut lua legatura cu ei si au presupus ca au fost ucisi.Ar fi trebuit sa spuna de la inceput ca nu stiu ce s-a intamplat cu ei,mint deliberat iar minciunile sunt din ce in ce mai mari.Ce-si spune Zelenski?Dupa mine potopul,stai frate,ca nu suntem atat de prosti.A ajuns si asta sa joace lumea pe degete.

      (...) , dar copii și femeile tot Zelensky ii omoară? Nu cumva Putină al tău le a ordonat soldaților ruși sa tragă in tot ce mișcă ? Nu tot el a invadat Georgia in 2008 sub același pretext ? Nu cumva la fel și in Cecenia? O sa sfârșească și el ca Milosevici dar el i sa fie linșat de acoliții lui care deja îl simt ca a luat o pe aratura

    declarat nevinovat după moarte și după ce a fost pedepsit. Turcul ăsta corcit cu pretenții de englez spune adevărul într-un fel.

    1. Milsovici a murit inainte de verdict. Nu a fost declarat nevinovat decat de propagandisti. Cei din subordinea lui, fiind vii, au fost condamnati pentru crime de razboi.

      E si asta un truc corcit. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb