Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, se întâlneşte astăzi cu Donald Trump

Mihaela Dan
Internaţional / 5 martie 2018

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, se întâlneşte astăzi cu Donald Trump

Premierul israelian Benjamin Netanyahu are astăzi o întrevedere cu "adevăratul său prieten" Donald Trump, cu prilejul unei vizite la Washington care îl va ţine departe câteva zile de scena politică naţională, unde se confruntă cu acuzaţii de corupţie şi cu o criză guvernamentală, relatează AFP şi Reuters.

În decursul zilei de vineri, Netanyahu a fost interogat timp de cinci ore de către poliţie cu privire la un dosar care ar putea duce la demisia sa. Luna trecută, autorităţile israeliene au recomandat acuzarea premierului pentru copruţie, fraude şi abuz de încredere în alte două anchete. Pe lângă aceste acuzaţii, guvernul său se află în pragul unui colaps ce ar putea duce la solicitarea alegerilor anticipate.

Netanyahu va fi primit la Casa Albă de către un preşedinte care, odată cu învestirea sa în funcţie, a adoptat o politică de sprijin constant pentru Israel şi guvernul său. Cei doi lideri se apreciează reciproc şi utilizează în discursurile lor aceleaşi argumente populiste

"Împărtăşesc aceeaşi ideologie, populistă şi conservatoare, conform căreia vechile elite liberale le stau împotrivă", a explicat Gayil Talshir, profesoară de ştiinţe politice la Universitatea ebraică din Ierusalim.

Vizita premierului israelian va fi dominată de recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului, dar şi de combaterea influenţei Iranului în Orientul Mijlociu.

Anul trecut, pe data de 6 decembrie, Donald Trump a anunţat că a decis să recunoască Ierusalimul drept capaitala statului evreu şi că va muta ambasada SUA la Tel Aviv. Transferul va fi făcut pe data de 14 mai, în acelaşi timp cu cea de 70-a aniversare a creării statului Israel.

Benjamin Netanyahu a menţionat sâmbătă seara că doreşte să-l invite pe Donald Trump să asiste la eveniment. "Îi voi mulţumi. Fără îndoială că voi discuta cu el această posibilitate", a spus premierul israelian, fără a da alte detalii.

"Israelul speră ca americanii să joace un rol mai activ pentru a încerca să blocheze avansul Iranului în Siria", unde Teheranul susţine militar regimul lui Bashar al Assad, a adăugat fostul ambasador.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb