PREMIERUL LUDOVIC ORBAN: "Avem mai multe măsuri prin care vrem să dezvoltăm piaţa de capital din România"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Guvernul are mai multe măsuri prin care vrea să dezvolte piaţa de capital din România, a spus ieri premierul Ludovic Orban, la evenimentul care a marcat trecerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în categoria pieţelor emergente secundare. Orban a spus că printre acestea se numără listarea de noi companii de stat, simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail, facilităţi fiscale pentru companiile care doresc să se listeze, precum şi lansarea de noi emisiune de titluri de stat prin intermediul BVB.

Orban a declarat: "Nu poate exista capitalism fără capital şi fără piaţă de capital. Faptul că România astăzi (ieri - n.r.) trece la statutul de piaţă emergentă secundară arată o evoluţie pozitivă a Bursei de Valori Bucureşti, dar din punctul meu de vedere o evolutie încă timidă şi din acest motiv intenţia noastră ca şi Guvern este aceea de a sprijini dezvoltarea în continuare a bursei/pieţei de capital. Sunt mai multe măsuri prin care vrem să dezvoltăm piaţa de capital din România: listarea de noi companii de stat la bursă, stimularea participării persoanelor fizice la piaţa de capital prin simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail, dorim de asemenea să lansăm noi emisiuni de titluri de stat prin intermediul bursei. De asemenea dorim să încurajăm inclusiv prin măsuri de stimulare chiar de natură fiscală, să încurajăm companiile private să se listeze la bursă astfel încât să aibă posibilitatea de a-şi diversifica sursele de finanţare".

Premierul a mai spus că România este departe de modelul capitalist din ţările dezvoltate, unde o parte importantă din finanţările pentru companii sunt atrase din pieţele financiare. "Obiectivul nostru este să dezvoltăm acest instrument fundamental pentru piaţa de capital care este bursa de valori", a spus prim-ministrul. Orban şi-a încheiat discursul spunând că "în procesul de dezvoltare a pieţei bursiere a apărut din păcate o lege căreia nu pot să-i înţeleg raţiunea", lege pe care PNL intenţionează să o modifice în eventualitatea câştigării alegerilor parlamentare.

"Am şi atacat-o la CCR, dar din păcate nu ni s-a dat dreptate. Lege care blochează vânzarea de acţiuni şi care afectează procesele de listare la bursă pe care le-am început, de exemplu la Hidroelectrica. E clar că actuala structură a Parlamentului nu permite modificarea acestei legi, dar după alegeri obiectivul nostru este să modificăm această lege", a spus Orban.

Orban le-a mai garantat oficialilor BVB că se pot bizui pe cooperarea cu Guvernul în beneficiul dezvoltării pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ......Este ora 13,cand intervin pentru comentarii. Am asteptat sa apara carcotasi pe post..si vad ca deocamdata nu au aparut. PS Apreciez comentariile pr.ministru si sper sa se si8 adevereasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb