Premierul Tudose a discutat cu reprezentanţii BEI despre posibilităţile de stimulare a investiţiilor

A.C.
Politică / 19 octombrie 2017

Mihai Tudose

Mihai Tudose

Prim-ministrul Mihai Tudose a trecut astăzi în revistă, cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI), în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria, domeniile prioritare din perspectiva expertizei şi a finanţărilor pe care instituţia financiară a Uniunii Europene le poate acorda în continuare României, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, din delegaţia română prezentă la discuţii au făcut parte, de asemenea, Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Grasu, Roxana Bănică, secretar general al Guvernului şi consilierii de stat Gabriel Andronache şi Felix Rache.

Premierul Mihai Tudose şi miniştrii prezenţi la întrevedere au menţionat principalele proiecte aflate în diferite stadii de pregătire la nivelul Guvernului care ar putea beneficia de expertiza tehnică a BEI: modificarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice şi al parteneriatului public privat, pregătirea documentaţiei tehnice necesare pentru construcţia spitalelor regionale, a autostrăzii Ploieşti-Braşov şi a altor proiecte de infrastructură, agricultură, eficienţă energetică şi reformă instituţională, informează sursa.

Tudose a declarat: "Interesul nostru este să stimulăm investiţiile. Vrem, pentru aceasta, să avem în România o legislaţie mai simplă şi mai flexibilă în domeniul achiziţiilor publice şi avem toată disponibilitatea de a pune în valoare expertiza pe care ne-o poate oferi Banca Europeană de Investiţii".

Potrivit sursei citate, accentul a fost pus în cursul discuţiilor pe dezvoltarea proiectelor majore de infrastructură, încurajarea investiţiilor, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, dar şi pe optimizarea resurselor financiare, valorificarea potenţialului de atragere a fondurilor europene, asigurarea unui cadru legislativ transparent şi coerent în domeniile aferente şi multiplicarea exemplelor de bune practici.

Conform sursei menţionate anterior, cele două delegaţii colaborarea de peste 25 de ani dintre ţara noastră şi Banca Europeană de Investiţii, anul acesta împlinindu-se şi zece ani de când instituţia financiară europeană are un birou şi la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb