Presă: Guvernul israelian intenţionează să menţină prezenţa militară în gaza

A.F.
Politică / 4 septembrie

Presă: Guvernul israelian intenţionează să menţină prezenţa militară în gaza

Israelul intenţionează să menţină un control militar permanent în Fâşia Gaza, conform declaraţiilor recente ale premierului Benjamin Netanyahu şi altor semnale oficiale, conform calcalist.co. Această strategie implică o prezenţă militară continuă în regiune, cu toate graniţele Gazei sub control israelian, inclusiv zonele maritime şi terestre. Costul anual al acestei operaţiuni este estimat la aproximativ 20 de miliarde de NIS, ceea ce va presupune o extindere a serviciului militar obligatoriu până la patru ani şi creşterea numărului de zile de rezervă pentru soldaţi la 100 pe an.

Această decizie a fost precedată de o serie de acţiuni care indică faptul că Israelul nu intenţionează să se retragă din Gaza în viitorul apropiat. De exemplu, săptămâna trecută, guvernul a decis ca armata israeliană să rămână pe axa Philadelphia, chiar şi în cazul în care aceasta ar putea complica acordurile de schimb de prizonieri. În plus, armata a desemnat recent un nou responsabil pentru eforturile umanitare şi civile în Gaza, un semn suplimentar că Israelul se pregăteşte pentru o prezenţă de lungă durată în regiune.

Ministrul Apărării, Yoav Galant, a avertizat asupra consecinţelor grave ale menţinerii unui regim militar în Gaza, subliniind că acest lucru ar putea submina realizările militare şi ar pune presiune asupra resurselor strategice ale Israelului. Galant a subliniat că, în absenţa unei soluţii politice, Israelul ar putea fi forţat să suporte costurile economice uriaşe ale reconstrucţiei Gazei şi să îşi asume responsabilităţi administrative în regiune, ceea ce ar afecta grav bugetul naţional şi relaţiile internaţionale.

De asemenea, un astfel de regim militar ar putea duce la izolarea Israelului pe plan internaţional, împiedicând implicarea altor ţări, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar, în eforturile de reconstrucţie a Gazei. Aceste naţiuni ar putea refuza să colaboreze din cauza prezenţei militare israeliene, ceea ce ar complica şi mai mult situaţia.

Guvernul israelian pare determinat să menţină controlul asupra Gazei pe termen lung, ceea ce va avea implicaţii majore asupra securităţii, economiei şi poziţiei internaţionale a Israelului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb