PREŞEDINTELE APC: Societăţile româneşti nu sînt încă pregătite pentru aderare

Ziarul BURSA #Companii / 19 ianuarie 2006

Circa două treimi din agenţii economici din România nu sînt încă pregătiţi pentru aderare din punct de vedere al aplicării standardelor de protecţie a consumatorilor de pe piaţa Uniunii Europene, a precizat ieri preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, Costel Stanciu, cu prilejul semnării unui protocol de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a Bucureştiului.

Asociaţia de protecţie a consumatorilor are un rol din ce în ce mai important în informarea firmelor, în respectarea legis-laţiei Uniunii Europene, dar şi în informarea cetăţenilor, cu predilecţie a celor din oraşele mici şi mijlocii. CCIB s-a angajat împreună cu APC România în trei proiecte care au vizat segmentul consumatorilor. Astfel, proiectele realizate în parteneriat vor putea continua acţiunea de evaluare a implementării reglementărilor comunitare, din cadrul Programului PHARE-Business Support Programme, componenta Cape 3 dedicată realizării unor instrumente suplimentare de informare şi pregătire a producătorilor şi consumatorilor. De asemenea, vor fi fructificate experienţele dobîndite de CCIB ca urmare a unor acţiuni cu impact asupra mediului de afaceri bucureştean, precum Romanian Business Week-Bucureşti, organizat de Taiex-Oficiul de Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii al Comisiei Europene.

Un comerţ responsabil şi eficient din bugetul comunitar acordat pentru Programul PHARE 2003, ca şi proiectul privind responsabilizarea companiilor pentru siguranţa consumatorilor prin informaţie şi instruire, beneficiind de linia de buget PHARE 2004, va continua în parteneriat APC - CCIB.

CCIB şi APC şi-au propus să îşi unească eforturile pentru a putea construi şi administra în comun o bază de date privind activităţile economice şi de promovare a competitivităţii şi calităţii produselor şi serviciilor.

"Pe Dîmboviţa, de mulţi ani, de peste 20 de ani aş putea spune, se fac programe bine elaborate, bine primite în exterior, dar care nu se aplică nici pe departe aşa în forma în care sînt făcute. Cu toate acestea, cred că data de aderare a României la Uniunea Europeană va fi în 1 ianuarie 2007. Sînt sigur că această dată ne va găsi pe mulţi nepregătiţi. De altfel, acest fapt s-a întîmplat şi cu cele 10 ţări care au aderat pe 1 mai 2004, exemplul multor firme din Ungaria, Slovenia, Polonia şi Slovacia putîndu-se repeta, din nefericire, în România. Din acest punct de vedere prefer să spun că dacă va exista mai multă sudoare pe cîmpul de instrucţie va fi cu atît mai puţin sînge pe cîmpul de luptă", a ţinut să precizeze Ştefan D. Popa preşedintele CCIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb