Preşedintele rus şi cancelarul austriac au discutat despre posibilitatea livrării şi producţiei Sputnik V în Austria

J.P.
Internaţional / 26 februarie 2021

Preşedintele rus şi cancelarul austriac au discutat despre posibilitatea livrării şi producţiei Sputnik V în Austria

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au evocat posibilitatea ca doze de vaccin rusesc anti-coronavirus Sputnik V să fie livrate Austriei, a anunţat vineri Kremlinul, informează AFP, citat de Agerpres.

În timpul unei discuţii telefonice, cei doi lideri au abordat "posibilitatea" furnizării vaccinului (Sputnik V) în Austria şi a unei "producţii comune" a vaccinului, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ruse, care adaugă că s-a convenit asupra unor "noi contacte strânse" în viitor asupra acestui subiect.

La începutul lui februarie, Kurz s-a declarat deja deschis producţiei de vaccinuri rusesc sau chinezesc împotriva COVID-19 pe teritoriul Austriei, dacă acestea vor obţine o autorizaţie de punere pe piaţă în Uniunea Europeană.

Sputnik V aşteaptă în continuare undă verde din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) înainte de a fi distribuit în toate cele 27 de ţări membre ale UE. Moscova îi reproşează Bruxellesului presupusa încetineală a agenţiei europene de reglementare în domeniu, în condiţiile în care UE şi Rusia sunt în stare de conflict pe marginea mai multor dosare internaţionale.

Făcând notă discordantă, Ungaria a început deja să utilizeze vaccinul rusesc, de pe 12 februarie, fără a aştepta decizia europeană.

Întâmpinat iniţial cu scepticism, Sputnik V, denumit astfel în cinstea primului satelit sovietic, a convins de atunci experţii cu privire la eficienţa sa. Revista medicală specializată The Lancet a publicat rezultate conform cărora vaccinul Sputnik V este eficace în proporţie de 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Potrivit Moscovei, care a înregistrat alte două vaccinuri, Sputnik V este autorizat la ora actuală în circa 40 de ţări, cel mai recent el fiind autorizat în Republica Moldova, vineri.

Autorităţile ruse încearcă mai degrabă să încheie acorduri de producţie în întreaga lume decât să exporte vaccinuri, din cauza capacităţilor insuficiente pentru a satisface cererea la nivel naţional, prioritară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. iata ce inseamna Business!

    Daca Romania facea asta, ii sareau in cap toate marile puteri ale UE!  

    iata diferenta intre o tara si o colonie (careia ii e si imprimata atitudinea de colonie - ex: Aurescu acum despre pasapoartele digitale de vaccinare: "asteptam sa vedem pozitia omologata a UE" .... asteptam! ... pe sistemul "suntem yes-mani decerebrati...ce vreti voi, aia facem! eventual ne si sinucidem ca popor cu placere! ") 

    Si daca te uiti bine la Austria e o tara de tot cacatul ca resurse naturale - nu inseamna nici o cincime din ce are Romania! Doar resursa umana face diferenta! Si resursa umana o obtii cu scoala inalta, cu sanatate inalta si cu dedicare din partea politicienilor! ...  

    ...iar se comporta nasol cu provincia: le trimite vaccinurile alea luate de la Putin ca sa nu se supere tovarasu. Pai de ce nu le baga in baden Wurttenberg atunci?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb