Preşedinţia belgiană: Aniversarea de 50 de ani a Reuniunii informale a miniştrilor de externe - Gymnich

T.B.
Internaţional / 2 februarie

Preşedinţia belgiană: Aniversarea de 50 de ani a Reuniunii informale a miniştrilor de externe - Gymnich

În acest an, preşedinţia belgiană a UE va organiza o întâlnire Gymnich pe 3 februarie. Această reuniune informală a Consiliului Miniştrilor de Externe sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare şi poartă numele Castelului Gymnich din Germania, unde a avut loc prima reuniune informală a Consiliului în 1974, potrivit belgian-presidency.

Natura informală a Consiliului se exprimă în principal prin izolarea relativă în pe care miniştrii pot face schimb de opinii pe diverse teme, conform sursei. Acest lucru ar trebui să le permită să vorbească deschis despre subiecte care depăşesc ştirile actuale, fără consilieri, într-o atmosferă de confidenţialitate, adaugă sursa citată.

Anul acesta, Gymnich-ul va începe pe 2 februarie cu o cină la Muzeul Africii, în prezenţa miniştrilor ASEAN. Autorul belgian David Van Reybrouck şi muzicianul belgian Alice on the Roof vor stimula mintea şi urechile invitaţilor în timpul mesei. Cina este un eveniment pe bază de invitaţie, presa nu este invitată, potrivit sursei menţionate.

A doua zi, miniştrii se vor muta la impunătorul Palat Egmont, unde vor discuta despre relaţiile dintre UE şi Africa într-un context de provocări tot mai mari, transmite sursa indicată. Preşedinţia belgiană a UE doreşte să se bazeze pe concluziile summitului UE-Africa care a avut loc în februarie 2022 pentru a sublinia necesitatea dialogului, a cooperării şi a angajării în lumina provocărilor geopolitice în continuă creştere, relatează sursa.

Africa se confruntă cu o situaţie de securitate deteriorată, presiune asupra drepturilor constituţionale, o dezvoltare socio-economică stagnată şi un impact îngrijorător al schimbărilor climatice, potrivit sursei relatate. Preşedinţia belgiană doreşte ca UE să analizeze în continuare cum să înţeleagă mai bine ambiţiile şi viziunea africană şi să facă paşi înainte pentru o mai bună reprezentare în forurile multilaterale. Pe de altă parte, se pune întrebarea cum poate UE să îşi îndeplinească mai bine angajamentele şi să răspundă aşteptărilor partenerilor africani. Aceasta include, fără îndoială, o mai bună mobilizare a resurselor UE pentru a aduce contribuţiile necesare pentru combaterea crizelor şi creşterea stabilităţii, conform preşedinţiei belgiene.

După-amiaza, miniştrii vor discuta despre relaţiile UE-Turcia. În urma Comunicării comune din 29 noiembrie privind relaţiile politice, economice şi comerciale dintre UE şi Turcia, întâlnirea se va concentra asupra diferitelor dezvoltări regionale, relatează sursa. UE va revizui măsura în care este posibilă cooperarea în domeniul politicii externe şi al securităţii. Se va acorda o atenţie specială reformelor democratice, stabilităţii şi securităţii în Marea Mediterană de Est şi Cipru, informează Preşedinţia Belgiană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb