PREŞEDINŢIA ROMÂNĂ A CONSILIULUI UE:  Acord politic cu Parlamentul European pe 9 dosare din domeniul Uniunii Pieţelor de Capital

D.V.
Piaţa de Capital / 26 martie 2019

 Acord politic cu Parlamentul European pe 9 dosare din domeniul Uniunii Pieţelor de Capital

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a obţinut acord politic cu Parlamentul European pe 9 dosare din domeniul Uniunii Pieţelor de Capital, potrivit unui comunicat postat pe site-ul preşedinţiei la Consiliul UE.

Conform documentului, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Mihai-Eleodor Mandreş, a prezentat marţi, în şedinţa Comitetului Economic şi Financiar al Uniunii Europene (EFC), principalele teme care vor fi dezbătute la reuniunea informală de a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) care va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-6 aprilie a.c..

Agenda reuniunii informale include discuţii despre viitorul Cadru Financiar Multianual al UE, priorităţile în domeniul finanţelor în următorul ciclu instituţional, drumul de urmat pentru Uniunea Pieţelor de Capital, impozitarea în domeniul muncii, rolul impozitării în asigurarea creşterii economice, pregătirea reuniunilor FMI şi G20 de la Washington din 11-14 aprilie 2019.

Pe agenda EFC au figurat şi alte teme, precum rezultatele ultimei reuniuni a Comitetului pentru Servicii Financiare, raportul preşedintelui Comitetului pentru Politici Economice (EPC) privind specificităţile de ţară legate de output-gap, pregătirea reuniunii anuale a BERD, din mai 2019, de la Sarajevo.

Secretarul de stat Mihai-Eleodor Mandreş a subliniat în intervenţia sa progresele substanţiale făcute pe perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE în domeniul Uniunii Pieţelor de Capital.

"Am reuşit să obţinem în cele aproape 3 luni de mandat acord politic cu Parlamentul European pe 9 dosare din domeniul Uniunii Pieţelor de Capital, iar pe alte 4 continuă negocierile. Vreau să le mulţumesc tuturor părţilor implicate pentru ritmul intens în care au lucrat, această abordare constructivă având rezultate tangibile", a declarat Mihai-Eleodor Mandreş.

La baza discuţiei din EFC a stat Comunicarea Comisiei Europene din 15 martie 2019, intitulată 'Uniunea Pieţelor de Capital: progrese în crearea Uniunii pieţelor de capital pentru o Uniune Economică şi Monetară mai puternică'.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb