Preţul acţiunilor "Sicomed" a crescut cu 28% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 februarie 2004

Cursurile celor mai lichide zece acţiuni, cotate la prima categorie a Bursei, au crescut în ultima lună, în medie, cu 10%. Ca urmare, portofoliul format pe 5 ianuarie cu structura indicelui BET a adus investitorilor un cîştig real de 10,01%. Cei care au preferat acţiunile celor cinci SIF-uri şi le-au cumpărat cu structura indicelui BET-FI ar fi avut un cîştig mai redus. Datorită creşterii valorii indicelui BET-FI, calculat în euro, por-tofoliul lor valora ieri cu 9,53%, în termeni reali.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţile fondurilor mutuale ar fi obţinut un cîştig maxim dacă alegeau fondurile pe acţiuni. Valoarea unităţii fondului "Napoca", exprimată în euro, a cres-cut cu 12,66%. Cei care au optat pentru unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 7,77%. Ran-damentul maxim ar fi revenit ieri investitorilor care au cum-părat pe 5 ianuarie acţiunile "Sicomed". Cursul lor mediu a crescut cu 26,87% în ultima lună. Aprecierea leului în raport cu euro a determinat creşterea cîştigului real adus de acţiunile "Sicomed" pînă la 28,01%. Cei care au mizat pe acţiunile "Excelent" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 27,38%.

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei şi-au majorat valoarea sumei investite, exprimate în euro, cu maxim 2,33%. Cea mai bună dobîndă lunară a fost oferită de CEC, "Finansbank" şi "Eurom Bank". Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 0,9% datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Cei care şi-au constituit un depozit lunar în euro ar fi avut un cîştig maxim de 0,3% dacă optau pentru "Garanti Bank".

Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur. Din cauza scăderii preţului aurului, exprimat în euro, obiectele lor valorau cu 3,74% mai puţin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb