Preţul boabelor de cacao, în declin din cauza cererii slabe

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2017

Preţul boabelor de cacao, în declin din cauza cererii slabe

Preţul futures al boabelor de cacao a scăzut ieri, la bursele internaţionale, din cauza cererii slabe de pe piaţa de profil.

Conform dealerilor citaţi de Reuters, cererea de cacao încă nu s-a redresat semnificativ, în pofida unui declin important al preţurilor, consemnat de la începutul anuluI trecut.

Preţul boabelor de cacao cu livrare în decembrie a coborât cu 1,4% ieri, la ora 08.43, la ICE Futures din New York, atingând 1.940 dolari tona.

Pe piaţa din Londra, cotaţia boabelor de cacao cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,5%, la 1.545 lire tona.

Săptămâna trecută, Asociaţia Naţională a Producătorilor de Dulciuri (NCA) din SUA informa că producţia locală de cacao măcinată s-a redus cu 1,05% în trimestrul al doilea din 2017.

Ieri, producătorul elveţian de ciocolată premium "Lindt & Sprungli" a informat că, în prima jumătate a anului curent, s-a confruntat cu stagnarea sau încetinirea creşterii pieţei ciocolatei, în special în America de Nord (cea mai importantă piaţă de desfacere pentru companie). Totodată, "Lindt & Sprungli" a menţionat că "sentimentul consumatorilor a rămas în mare măsură reţinut".

Analiştii preconizează că este posibilă o reducere a producţiei de cacao din vestul Africii, în anul agricol 2017/2018, după avansul din 2016/2017, potrivit Reuters.

Săptămâna aceasta, cultivatorii de cacao din Coasta de Fildeş au avertizat că ploile şi vremea rece au alimentat temerile legate de recolta din sezonul octombrie 2017 - martie 2018.

În luna mai, Organizaţia Internaţională a Producătorilor de Cacao (ICCO) estima că producţia mondială de profil va spori cu 18,1% în anul agricol 2016/2017, faţă de anul anterior, urmând să ajungă la 4,69 milioane de tone, în principal datorită majorărilor din Coasta de Fildeş, Ghana, Indonezia şi Ecuador. ICCO arată că, în anul agricol curent, producţia va depăşi cererea cu 382.000 de tone, după un deficit de 196.000 de tone în anul precedent.

În timp ce producţia globală este preconizată să crească cu 18%, operaţiunile de procesare a boabelor de cacao (transformarea în pudră) sunt aşteptate să aibă doar un avans modest anul acesta, de 3,2%, la 4,26 milioane de tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb