Marja preţurilor carcasei de vită, variază, în pieţele şi oboarele de la nivelul ţării, între 6 şi 12 RON/kg, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Agriculturii. Cele mai mici preţuri sînt în judeţele Călăraşi, Covas-na, Gorj, Harghita, Teleorman, Timiş, Vîlcea, respectiv 6 RON/kg. La polul opus, sînt judeţele Argeş, Botoşani, Braşov, Prahova, Suceava, cu preţuri în jurul a 12 RON/kg.
Carnea de vită, în viu, este achiziţionată în pieţele din ţară cu preţuri situate între 2,5 şi 5,5 RON/kg.
Anul trecut, exporturile de bovine, în viu, au scăzut comparativ cu cele înregistrate în anul 2004. Cantitatea exportată a scăzut de la 43,9 pînă la 35,4 mii de tone. La nivelul anului 2005, numărul de vite sacrificate a fost de 1,149 milioane de capete, în scădere faţă de sacrificările din anul 2004, cu peste 8%. Producţia de carne şi produse din carne de bovine în 2005 a fost de 206.650 tone. Din această cantitate, ţara noas-tră, a exportat peste 18.000 de tone. Consumul intern de carne de vită a fost anul trecut de 215.369 tone. În vederea acoperirii acestuia, pe piaţa internă a mai intrat şi o cantitate de 18.369 de tone. Consumatorul român a cumpărat anul trecut 9,9 kg de carne de vită, în creş-tere cu aproape două procente faţă de consumul din 2004.