Preţul porumbului, aproape de minimul ultimilor trei ani

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 5 august 2013

Preţul porumbului, aproape de minimul ultimilor trei ani

Cotaţia futures a porumbului este, pe piaţa americană, aproape de nivelul minim al ultimilor trei ani, chiar dacă în ultima zi a săptămânii trecute aceasta a crescut uşor.

Preţul porumbului se află la un nivel scăzut pe fondul perspectivelor recoltei mondiale de profil, care este aşteptată să atingă un record în anul agricol 2013/2014.

Preţul porumbului cu livrare în decembrie a urcat cu 0,3% vineri, la ora 10.25, la Chicago Board of Trade, ajungând la 4,685 dolari/buşel (un buşel de porumb = 25,4 kilograme). La data de 1 august, cotaţia acestei materii prime agricole atingea 4,64 dolari/buşel - cel mai redus nivel înregistrat după 4 octombrie 2010.

Săptămâna trecută, cotaţia porumbului a pierdut peste 1% pe piaţa americană, iar de la începutul anului, mai bine de 30%.

Declinul consemnat joi de preţul porumbului la bursa americană a determinat, vineri, scăderea cotaţiei acestei cereale pe piaţa din Africa de Sud. Preţul porumbului alb cu livrare în decembrie a coborât cu 0,7% la Bursa din Johannesburg, ajungâd la 2.361 ranzi (236 dolari) tona. Scăderea a fost cea mai importantă din 26 iulie până în prezent. Preţul porumbului galben cu livrare în septembrie a scăzut cu 0,2%, la 2.156 ranzi tona.

Săptămâna trecută, Consiliul Internaţional al Cerealelor a anticipat că producţia mondială de porumb va spori cu 9,7% în anul agricol 2013/2014, la 942 milioane de tone.

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) preconizează că fermierii americani vor recolta 13,95 miliarde buşeli de porumb în sezonul menţionat, cu 29% mai mult decât în anul anterior, când producţia a fost afectată de secetă.

În ultima zi a săptămânii trecute, USDA estima că, deşi ploaia a distrus "picnicurile din mijlocul verii", vremea umedă a creat, pentru culturile de porumb, cele mai bune condiţii din ultimii cinci ani. Spre exemplu, USDA arată că 77% din cultura de porumb din Ohio era în condiţii "bune" sau "excelente" la data de 21 iulie, comparativ cu o proporţie de 15% care primea aceste calificative în aceeaşi perioadă din 2012, din cauza secetei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb