PREŢURILE ENERGIEI ÎN GRECIA: Reduceri de până la 20% pentru companiile cu consum ridicat

V.B.
Internaţional / 2 martie 2014

Companiile greceşti din industriile cu consum intensiv de energie vor primi reduceri de până la 20% la preţul electricităţii timp de un an, cu posibilitatea extinderii pentru încă 12 luni, măsura vizând susţinerea întreprinderilor ce riscă să îşi înceteze activitatea, au anunţat autorităţile de la Atena, citate de publicaţia Ekathimerini.

Conducerea societăţii Public Power Corporation (PPC), principalul producător şi distribuitor de energie din Grecia, a decis să diminueze tarifele pentru marii clienţi, pe fondul avertismentelor privind închiderea unor facilităţi de producţie, inclusiv din industria oţelului. Statul elen (acţionar al PPC) a propus, iar conducerea PPC a aprobat o tăiere a tarifelor cu 10% pentru marii consumatori de energie. În cazul celor cu un consum de peste o mie de gigawaţioră, se va aplica o reducere suplimentară de încă 10%. Totodată, PPC va oferi marilor companii o reducere de 25% la preţurile energie pe timpul nopţii şi la sfârşit de săptămână.

Guvernul de la Atena se aşteaptă ca pierderile estimate generate de această măsură (circa 75 milioane euro) să fie compensate de reluarea activităţii la unele facilităţi de producţie oprite, precum şi de plata la timp a facturilor.

Grecia este afectată de o reccesiune severă de mai mulţi ani, dar estimează că economia va reveni pe creştere în acest an. În 2010, statul elen s-a aflat aproape de colaps financiar, după ce nu a mai putut refinanţa datoriile pe piaţa internaţională la dobânzi sustenabile, din cauza îndatorării excesive. Guvernul de la Atena a evitat intrarea în incapacitate de plată prin două pachete de împrumuturi de la zona euro şi FMI, însumând peste 200 miliarde euro, dar condiţionate de măsuri dure de austeritate, care au agravat criza economică a ţării.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb