Preţurile petrolului au crescut ieri cu peste 2,6%, din cauza problemelor de aprovizionare provocate de închiderea unei conducte majore în SUA şi a ameninţării Rusiei cu o reducere a producţiei, chiar dacă slăbirea restricţiilor din China privind Covid-19 a susţinut perspectivele privind cererea de combustibili, transmite Reuters, potrivit News.ro.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,01 dolari, sau cu 2,6%, la 78,11 dolari pe baril.
Ţiţeiul american West Texas Intermediate a fost cotat în urcare cu 2,40 dolari, sau cu 3,4%, la 73,42 dolari pe baril.
Săptămâna trecută, preţurile petrolului Brent şi WTI au scăzut la cel mai redus nivel din decembrie 2021, deoarece investitorii se temeau că o posibilă recesiune globală ar putea afecta cererea de petrol.
Potenţialul unei întreruperi prelungite a livrărilor prin conducta Keystone dintre Canada şi SUA a companiei TC Energy a contribuit la creşterea preţurilor.
"Repararea conductei Keystone pare să dureze mai mult decât era de aşteptat, mărind probabilitatea creşterii retragerilor suplimentare de petrol din stocurile de la Cushing", a spus Jim Ritterbusch, de la firma Ritterbusch and Associates.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.12.2022, 10:33)
"ameninţrea Rusiei cu o reducere a producţiei"
adica nu din cauza sanctiunilor si plafonarii de pret,
foarte greu de inteles ptr. specialisti
2. precizare
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.12.2022, 10:57)
evolutia benzilor Bollinger pe graficele saptamanale si lunare in cazul petrolului WTI crude oil imi indica (din pacate pentru pozitia mea long pe petrol) ca urmeaza finalmente sa fie vizitate nivelele de 50-56 $/baril wti crude oil.
imi pare rau, dar asta se vede pe grafice.
urmaresc cu atentie situatia.
nu inchid pozitia (pentru ca as marca pierderea) , previziunea mea de 220-235$/ baril in semestrul 1/2023 ramane activa si valabila. Doar ca am intrat eu la cumparare prea devreme, atat. Mentin pozitia