Prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, trimis în judecată de DNA

F.A.
Anticorupţie / 18 iunie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Lorei Constantinescu, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă.

În prezent, aceasta este suspendată din funcţia de procuror.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

"În perioada februarie - 17 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora, în calitatea sa de procuror, a pretins de la o persoană denunţătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani, primind suma totală de 5.129 de lei şi bunuri, pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet şi asupra unor poliţişti, astfel încât să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei. Acesta era cercetat în trei dosare penale, de către organele de poliţie în legătură cu furtul unor autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru infracţiunea de dare de mită. În acest ultim dosar, soţul denunţătoarei a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.

La data de 15 mai 2013, inculpata Constantinescu Aurelia Lora a pretins de la persoana denunţătoare, prin intermediar,o nouă sumă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei şi două cartuşe de ţigări în scopul menţionat mai sus.

La data de 17 mai 2013, inculpata a primit de la persoana denunţătoare suma de 3.000 lei şi două cartuşe de ţigări, procurorii anticorupţie procedând la constatarea infracţiunii flagrante".

La data de 18 mai, la cererea procurorilor, Curtea de Apel a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Constantinescu Aurelia Lora pe o perioadă de 29 de zile, decizie confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 24 mai, prin respingerea recursului acesteia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în data de 7 iunie, în recurs, cerea inculpatei de liberare provizorie sub control judiciar, dispunând punerea în libertate a acesteia.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb