Prima expo-conferinţă a producătorilor şi investitorilor în energie solară găzduieşte 300 de participanţi din 7 ţări

Companii / 27 octombrie 2022

Prima expo-conferinţă a producătorilor şi investitorilor în energie solară găzduieşte 300 de participanţi din 7 ţări

Producători de echipamente şi furnizori de soluţii pentru producerea energiei solare se întâlnesc cu investitorii şi consumatorii din România în cadrul primului eveniment regional din acest an, Solar Energy Bucharest Summit, conform unui comunicat remis redacţiei. Mâine, 28 octombrie, la Radisson Blu Hotel din Bucureşti, cei 300 de participanţi se vor întâlni cu companii româneşti, dar şi cu producători din alte 7 ţări precum China, Italia, Spania, Germania, Turcia, Ucraina şi Olanda. Într-un format unic, de expo-conferinţă, evenimentul îşi propune să faciliteze crearea de noi oportunităţi de afaceri pentru o piaţă în continuă dezvoltare.

Potrivit sursei citate, Solar Energy Bucharest Summit este primul eveniment regional care se adresează industriei producătoare de energie solară. În contextul dezbaterilor publice legate de preţul energiei şi instrumentele de reglementare în acest domeniu, evenimentul vine pentru a aduce informaţii şi soluţii noi, de la cei mai mari jucători naţionali şi internaţionali din domeniu. În cadrul celor 4 paneluri de discuţie, speakerii evenimentului vor discuta despre legislaţie, finanţare, soluţii tehnice pentru implementarea proiectelor, evoluţia pieţei şi instrumente de reglementare.

Participanţii la eveniment vor putea interacţiona cu reprezentanţii companiilor producătoare la standurile acestora. În spaţiul destinat expoziţiei, vor fi expuse sisteme şi elemente necesare producţiei de energie solară, precum panouri solare, invertoare şi echipamente de protecţie, subliniază sursa citată.

Pentru prima dată în România, Tesla Group va expune, în faţa hotelului bateria de stocare TERRA pentru uz comercial. Bateria deţine o putere mare de stocare şi face parte din sistemul de baterii TESLA Blue Planet care permite scalarea performanţei şi a capacităţii sistemului de management a energiei produse din surse regenerabile.

La intrarea în hotel va fi expus şi un sistem de producere a energiei fotovoltaice, care va face mai uşor de înţeles, pentru publicul larg, cum funcţionează un panou solar şi care sunt mecanismele de producţie.

România reprezintă, în acest moment, o locaţie cu potenţial investiţional ridicat. În contextul în care toate ţările Uniunii Europene au instalat capacităţi de producţie mari, ţara noastră este cu mult în urma promisiunilor asumate. Mai precis, până în 2030, România trebuie să aibă o capacitate instalată de 7000 MW, în condiţiile în care, în 2022, statisticile arătau 1400 MW instalaţi.

Acest lucru generează presiune asupra autorităţilor pentru a crea contextul investiţional, dar şi asupra companiilor pentru a atrage finanţări pentru proiecte fotovoltaice. Nevoia de informaţie, dar şi de furnizori de încredere este, încă, una dintre problemele cu care se confruntă investitorii din domeniu, iar Solar Energy Bucharest Summit este punctul de plecare pentru o dezbatere care îşi propune să prezinte atât oportunităţile, cât şi barierele care stau în calea celui mai dinamic sector investiţional din ţara noastră.

Partenerul strategic al evenimentului este Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES, (organizaţie care cuprinde 109 membri, producători de energie regenerabilă din toate sursele (apă, vânt, soare, biomasă) cu o putere instalată de peste 1,8 GW şi investiţii în România de peste 2,7 miliarde Euro.

"O dezbatere publică în domeniul energiei din surse regenerabile este un bun prilej pentru o expunere a problemelor şi soluţiilor, a oportunităţilor, pentru ca toţi jucătorii din domeniu să îşi facă auzită vocea. PATRES susţine < viitorul verde al României > şi în acest sens ne-am propus să fim < vocea > producătorilor de energie din surse regenerabile. Dorim ca Solar Energy Bucharest Summit să fie un punct de plecare pentru o dezbatere amplă, ale cărei beneficii să fie luarea deciziilor care să favorizeze mediul investiţional din România şi, nu în ultimul rând, consumatorul de energie", declară Dl Viorel Lefter, Preşedinte PATRES.

Sponsorii evenimentului: OMV Petrom, Simtel Team, Tesla Group, Restart Energy, AstroNergy, AKCOME, JA Solar, Cerva România, ProCredit, Dentos România, TPA Romania, David & Baias, Vienna Energy, Tinmar Energy, Bursa Română de Mărfuri, Electroalfa.

Partneri media: Revista Construcţiilor, InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, Energynomics, Agerpres, Canal 33, Listă Firme, Bursa şi SG Succes Grup.

Organizator: Solar Energy Bucharest Summit este organizat de Creative Communication, o agenţie de comunicare şi event planning cu peste 10 ani de experienţă în organizarea evenimentelor de business, se mai arată în comunicat.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bine!Sper ca, facturile sa acopere doar costurile nu si profituri colosale ca acum pentru furnizori.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb