PRIMA LOCUINŢĂ DIN SUD-ESTUL EUROPEI CU UN CONSUM ENERGETIC APROAPE ZERO, INAUGURATĂ LÂNGĂ BUCUREŞTI "Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger" - o investiţie de 216.000 euro

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 9 iulie 2015

"Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger" - o investiţie de 216.000 euro

"Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger", concept de locuinţă care presupune un consum de energie aproape de zero, a fost inaugurată ieri. Fiind ridicată lângă Bucureşti, în Paradisul Verde din Corbeanca, locuinţa, care înseamnă o investiţie de 216.000 de euro (cu toate taxele incluse), a presupus un cost de aproximativ 665 de euro/mp, la o suprafaţă construită de 325 mp (parter, etaj şi mansardă). Doar 5% din totalul investiţiei reprezintă costul zidăriei.

Conceptul dezvoltat de Wienerberger vine ca răspuns la Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European, conform căreia toate casele nou construite în ţările din Uniunea Europeană, începând cu anul 2020, trebuie sa aibă un consum de energie aproape de zero.

Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, a precizat că există un interes ridicat pentru dezvoltarea unor astfel de locuinţe, care vine din partea altor potenţiali beneficiari, atât în Capitală, cât şi în ţară, în Bucureşti existând discuţii ferme pentru demararea unui proiect similar.

Domnia sa a precizat: "Mărturisesc că am fost plăcut surprins pe parcursul ultimelor luni, în etapa de construcţie a casei, de interesul ridicat arătat atât de potenţiali beneficiari ai unei case performante energetic, cât şi de specialiştii din România". Anul acesta, compania şi-a propus să demareze cel puţin un proiect similar, iar de anul viitor, câte 3-5 case pe an.

Construcţia "Casei e4 din cărămidă de la Wienerberger" a fost demarată la jumătatea lunii iunie din 2014 şi are la bază sistemul complet de zidărie ceramică Porotherm. Referitor la avantajele utilizării acestuia, Corneliu Fecioru susţine: "Utilizarea sistemului complet de zidărie ceramică oferă avantajul izolaţiei termice ridicate, al masei termice specifice materialelor ceramice, dar şi reducerea considerabilă a punţilor termice. Toate aceste calităţi oferă un confort ridicat, atât prin menţinerea unei temperaturi constante pe timpul anului, cât şi prin calitatea aerului. În plus, sistemul complet de zidărie ceramică oferă rapiditate în execuţie şi costuri reduse la manoperă".

Pentru termoizolarea acestei locuinţe a fost ales sistemul de termoizolare exterioară REDArt de la ROCKWOOL, din plăci de vată bazaltică şi mortare.

Pentru sistemul de instalaţii a fost ales sistemul de instalaţii de la Bavaria EcoSystems, care optimizează consumurile energetice, le completează pe cele constructive, astfel încât să se ajungă la o casă cu consum energetic aproape de zero.

Performanţele energetice ale "Casei e4" vor fi monitorizate timp de doi ani de la data mutării familiei în casa nouă, cu ajutorul unor senzori speciali integraţi în locuinţă.

Pe viitor, există şi posibilitatea unor parteneriate între Wienerberger şi dezvoltatori de proiecte rezidenţiale, potrivit lui Corneliu Fecioru. Domnia sa a subliniat că, în prezent, nu există o astfel de colaborare, întrucât dezvoltatorii urmăresc atât calitatea, cât şi profitabilitatea proiectului.

Până acum, o singură astfel de casă a mai fost finalizată, aceasta fiind construită în Austria. Wienerberger mai desfăşoară un proiect care se bazează pe un concept similar, într-un cartier de microlocuinţe în Marea Britanie. Totodată, sunt proiecte în desfăşurare în Belgia, Ungaria şi Bulgaria, după cum a spus domnul Fecioru.

Referitor la piaţa rezidenţială, reprezentantul Wienerberger a apreciat că există multe proiecte care au fost demarate în ultima vreme în ţara noastră, în special blocuri de locuinţe, una dintre zonele cu activitate intensă pe acest segment fiind Braşov. Se construieşte ieftin şi cu un grad ridicat de risc, este de părere Corneliu Fecioru, subliniind că piaţa absoarbe oferta într-un anumit ritm.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. tovarasi, ati avut si invitati din partea autoritatilor de protectia mediului? lumea zice ca "nu"!, interesant........e = environment!?

    Consum de energie aproape zero ? Care este consumul w/mc la 0 grade afara ?, dar la - 25 grade ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb