Prima opţiune a acţionarilor SIF în cazul BCR: banii

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2011

Prima opţiune a acţionarilor SIF în cazul BCR: banii

Acţionarii SIF "Muntenia" nu mai vor listarea BCR decât ca pe un "plan B". Ei vor, în principal, "o altă modalitate de valorificare" a participaţiei la BCR conform cu decizia luată în AGA de ieri prin care mandatează conducerea SIF4 să finalizeze negocierile cu "Erste", aflate în curs, care urmăresc ca, în schimbul acţiunilor BCR, SIF-ul să primească bani şi acţiuni "Erste".

Acţionarii au fost de acord că, numai în cazul în care aceste negocieri nu se finalizează până pe 13 octombrie, atunci SIF-ul să forţeze listarea BCR.

Avocatul Cristian Duţescu susţine că au existat o serie de nereguli la Adunarea Generală de la SIF4. Domnul Duţescu a declarat că propunerile SAI Muntenia au fost trecute în buletinele de vot şi în formulare de procură, dar au lipsit din convocatorul Adunării.

Domnia sa ne-a precizat: "Ce s-a întâmplat astăzi (n.r ieri) la AGA de la SIF4 poate reprezenta un precedent foarte grav. Propunerile CA-ului SIF4 au fost trecute direct în procurile de reprezentare şi în buletinele de vot, însă nu a existat niciun convocator completat care să le cuprindă. Dacă se făcea o completare a convocatorului, ordinea de zi completată trebuia făcută publică cu zece zile înainte de AGOA".

Un acţionar SIF4: "M-au trimis să negociez eu în locul lor cu Erste"

Adunarea Generală de la SIF4 a început, ieri, în jurul orei 10.00, însă a mai trecut ceva timp până când acţionarii şi-au exprimat votul, adresând mai multe întrebări conducerii societăţii despre tranzacţia cu "Erste".

Gabriel Iliescu, un acţionar SIF4, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de tranzacţie, susţinând că aceasta ar fi dezavantajoasă pentru SIF şi, în consecinţă, pentru acţionarii societăţii.

"Nu înţeleg de ce SIF4 a acceptat să vândă 33 de milioane de acţiuni BCR la preţul de 0,1 lei/titlu, deşi, în cadrul aceleiaşi tranzacţii, vinde 51 de milioane titluri BCR la preţul de 1,035 de lei", a precizat acţionarul menţionat, adăugând: "Cei de la SIF au spus că nu există o variantă mai bună de tranzacţie, per total, şi au invocat condiţiile economice actuale şi mersul pieţelor. Mi-au spus să vin în locul lor şi să negociez eu cu Erste".

Oficialii SIF au respins, însă, acuzaţiile acţionarului nemulţumit.

"Dacă cineva îşi imaginează că noi am mers să bem cafea la Viena şi nu să ne luptăm pentru condiţii cît mai bune, se înşală", ne-a spus un oficial SIF4.

La AGOA de ieri, au participat acţionari deţinând 11% din numărul total de acţiuni emise.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Asta e nivelul SIF-urilor. Ar trebui desfiintate de urgenta si banii din lichidare distribuiti actionarilor. Se cearta intre ei, in loc sa fie uniti si sa negocieze un pret mai bun.

    1. Ba asta e nivelul actionarilor care au solicitat convocarea AGA. Daca tot s-au dat asa nemultumiti, de ce n-au zgaltait conducerea pt acodul de amanare a listarii incheiat acum doi ani? Ca de la acea "prostie" se trag azi toate ponoasele.

      acu pricepi?

    acum intelegeti de ce nu s-a ridicat pragul de detinere la sif'uri?.doi, trei smecheri sa poata lua decizii asa cum ii mana interesele lor proprii,fara ca ''minoritarii'' ,dispersati,sa poata avea un cuvant de spus.

    Si ce ne facem acum cu Paiata bursiera cu ce se va mai lauda ca a adus la BVb, unde este BCR-ul, unde sunt emitenti, de fapt ce a facut? A facut angajari la Directia Economica. A ajuns la 10 oameni. Bravo dl.Ionescu. Mai are cateva zile pana la implinirea unui an, ce ai facut pentru Bursa? Deci unde-i halatul ca BCR vad ca nu este?

    1. Lasati-l mai in pace. Se simte si omul bine si voi ii stricat ziua. Ce naiba el a fost adus sa joace un simplu rol si atat. Ce sa faci cand joci ? El stie sa pupe mana si ce-o mai gasi si categoric sa imprastie minciuni si defaimare. Specialitatea dl.Ionescu.Deci de unde atata BCR?

    nu va banuieste nimeni ca ati mers doar sa beti cafea la Viena actionari sunt convinsi ca ati mers sa luati SPAGA, PARANDARAT.

    Nu mai suparati CA . Daca isi dau demisia membrii si ramanem fara conducere ? Cine mai negociaza asa bine cu austriecii ?

    Cu romanii, rezolvi problema in felul urmator:

    VEZI CINE SUNT SEFII LOR, LE DAI O SPAGA SI SE VOR TARA IN GENUNCHI IN FATA TA, O VOR VINDE SI PE MAMA LOR PE ...GRATIS SI TE VOR PUPA SI IN DOS, TOTUL PT. SPAGA! 

    1. Mare dreptate ai Viorele !

      Dar cum putem scapa de ei ? 

    Speram sa se reia negocierile referitor la conditiile de schimb cu actiunile ERSTE pentru ca de la intelegere si pana acum ERSTE a scazut cu mai mult de 15 % ceea ce inseamna o pierdere de ~ 50 mil. EUR ( doar in cateva zile ) din cele 435 mil. ( pret si asa mic ) din momentul intelegerii . Votul din AGA permite ac. optiune pt. administratorul SIF4 .

    1. Pai o sa tot scada pretul la Erste care este o banca subreda rau. Daca Erste da faliment si o preia statul austriac pe 1EURO. BCR arata mai bine ca Erste. Numai chiorii din CA nu vad realitatea.

      Oare nu e dubioasa sustinerea afacerii cu ERSTE de catre conducerile sifurilor ,in ciuda faptului ca e o afadere paguboasa pt sifuri??Au primit cumva vreo spaguta conducatorii sifurilor pt aceasta porcarie de oferta ca sa o accepte ???

      SPAGA MARE DE TOT. Afacerea vietii pentru CA. Dupa asta mai stau cinci ani in conducere sa astupe bine urmele si apoi isi dau demisia din motive de sanatate. Un lucru e cert SPAGA e mai mica ca aia de la Petrom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb