Prima stradă smart din România a fost finalizată la Cluj-Napoca

G.U.
Miscellanea / 17 iulie 2020

Sursă foto: Cluju.ro

Sursă foto: Cluju.ro

Prima stradă smart din România a fost finalizată la Cluj-Napoca. Dispune de locuri pentru încărcarea automobilelor, a bicicletelor sau trotinetelor electrice, prize USB pentru telefoane, Wi-Fi gratuit şi un sistem de iluminat inteligent, conform HotNews.ro.

Primarul Emil Boc a anunţat, pe Facebook, finalizarea lucrărilor de amenajare a primei străzi smart din România, în urma unei investiţii de aproape 6 milioane de lei din fonduri europene.

După finalizarea lucrărilor, strada Molnar Piuariu din Cluj-Napoca are 551 de metri pătraţi suprafaţă verde, cu 48 noi arbori plantaţi şi sistem de irigare cu senzori şi un culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate.

Există patru locuri pentru încărcarea automobilelor electrice şi 15 locuri de parcare pentru autovehicule, 30 de locuri pentru încărcarea bicicletelor/trotinetelor electrice şi 22 locuri de parcare pentru biciclete, Wi-Fi gratuit şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

În zonă a fost montat un sistem de iluminat public inteligent, eficient din punct de vedere energetic, un sistem îmbunătăţit de colectare a apelor pluviale, un sistem de irigare cu senzori, bănci, scaune, mese, cadre de parcări pentru biciclete, sisteme de afişaj, cişmele.

"Pe lângă reorganizarea spaţială - inclusiv prin eliminarea diferenţelor de nivel între spaţiul exclusiv pietonal şi spaţiul carosabil - şi dotările urbane menţionate, au fost trecute în subteran elementele infrastructurii edilitare din zonă. Totodată, spaţiul a fost adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi şi protecţia acestora (pavaje cu marcaje tactile integrate)", a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, Primăria Cluj-Napoca vrea să realizeze astfel de proiecte în toate cartierele oraşului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Boc trebuie dat jos de cetățenii Clujului pentru că în loc să ajute poporul cu bani și alimente in pandemie, a ieși cu dronele sa supavegheze lumea.

    Un escroc de talia lui Băsescu. 

    1. Trebuie dat jos urgent ,sa vina unul care sa faca pomeni electorale.

    Nu stiu cum sa interpretez aceasta stire; poate fi un bun inceput care sa conduca pe viitor la inmultirea unor astfel de strazi. Pe de alta parte, mi se pare greu de inteles de ce doar 1 strada care are 550 mp , adica cat 1 lot de casa, pe care s-au plantat 48 de arbori + alte gadgeturi care probabil ca au costat mult; posibil sa fie smenul cuiva din Primarie care stie sa faca caiete de sarcini ? N-as vrea sa fiu pesimist, dar nu inteleg unde este centrul de greutate al acestei masuri: prezent sau viitor ? Patru locuri de incarcat masini electrice inseamna un disponibil de 100 kw electrici pe care Primaria ii face disponibili cetatenilor, contra cost ar fi absolut de inteles, insa cum va functiona "coada" ? Caci este nevoie de 4 ore ca sa se incarce 1 masina (la 25 kw per post, sau 8 ore daca sunt disponibili doar vreo 15 Kw); cel care vine al 5-lea trebuie sa atepte niste ore pana se elibereaza vreun post ? Nu cred ca Primaria a gandit aceste detalii, ci pare doar ca a bifat o "lucrare" ca sa dea bine undeva (alegeri, organisme care fac scoring urban european, etc, etc, etc), asta ca sa nu banuiesc doar de spagi pe cei din Primarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb