Primăria Capitalei vrea să depună cereri de finanţare pentru achiziţionarea a 46 de tramvaie, pentru modernizarea semaforizării şi pentru dotarea staţiilor STB cu sisteme de informare, relatează Agerpres.
Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni şi şedinţă extraordinară luni, de la ora 10.00, pe ordinea de zi figurând cinci proiecte de hotărâre care vizează cereri de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
• Primăria Capitalei vrea să cumpere de 46 de tramvaie din gama 27 de metri, la o valoare totală maximă de 701.780.112 de lei fără TVA. Conform proiectului pe care urmează să îl dezbată consilierii generali, se aprobă depunerea cererii de finanţare în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10, Componenta C10 - Fondul local. Dintre cele 46 de tramvaie, 26 ar urma să fie unidirecţionale, la un preţ estimat de 2.970.000 euro, iar 20 de tramvaie bidirecţionale, la un preţ estimat de 3.267.000 euro. În cadrul proiectului, o sumă de 50.560.000 euro este considerată a fi cheltuială neeligibilă şi ar urma să fie suportată de către beneficiar.
Consilierii generali vor dezbate şi depunerea unei cereri de finanţare în valoare de 64,7 milioane lei fără TVA în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru modernizarea şi extinderea semaforizării inteligente. Mai exact, este vorba despre etapele doi şi trei ale unui proiect mai amplu, care prevăd: modernizarea Centrului de trafic existent, dar şi a 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS (Sistemul de Management al Traficului), dar aflate în diverse stadii de degradare. Prima etapă a proiectului de modernizare a fost deja înaintată spre finanţare în prima rundă de atragere a fondurilor PNRR. Aceasta constă în modernizarea şi integrarea în sistemul existent de management al traficului a intersecţiilor aferente unui număr de cinci axe principale de circulaţie, presupunând intervenţii asupra unui număr de 85 de intersecţii.
Primăriile din Capitală urmează să se asocieze în vederea dotării staţiilor STB cu sisteme de informare, prin finanţare PNNR. CGMB va discuta luni depunerea unei cereri de finanţare în vederea dotării a 1.272 de staţii STB cu sisteme de informare (din cele 2.271 existente). Valoarea totală a proiectului este 68.659.708 lei fără TVA, dintre care cheltuieli eligibile în valoare de 68.327.906 lei şi cheltuieli neeligibile de 331.800 lei. Totodată urmează să se încheie un acord de parteneriat între Municipiul Bucureşti şi cele şase sectoare ale Capitalei, în vederea realizării proiectului. În cadrul acordului, Municipiul Bucureşti va fi lider de parteneriat. PMB va derula procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, furnizarea echipamentelor, lucrările de execuţie şi mentenanţă.
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmează să fie mandatată să elaboreze şi să depună proiecte pentru unităţile sanitare pe care le administrează, în calitate de lider de parteneriat, în vederea accesării de finanţare nerambursabilă prin PNRR.
Primăria Capitalei şi Primăria comunei Snagov vor să încheie un parteneriat în vederea achiziţionării, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a 60 de microbuze electrice şi a staţiilor de încărcare aferente, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie propus pentru ordinea de zi suplimentară a şedinţei de luni a Consiliului General.
Potrivit documentelor ataşate proiectului, este vizată achiziţionarea a 60 de microbuze electrice, a 21 de staţii de reîncărcare rapidă şi a 60 de staţii de încărcare lentă, aferente microbuzelor achiziţionate. Totodată, 50 de microbuze vor reveni Bucureştiului, iar 10 - comunei Snagov.
Întregul proiect ar urma să aibă o valoare de 88.608.600 lei fără TVA, dintre care cheltuieli eligibile în valoare de 73,8 milioane lei şi cheltuieli neeligibile în valoare de 14,7 milioane lei. De asemenea, valoarea cheltuielilor neeligibile aferente Municipiului Bucureşti este de 12,3 milioane lei, iar cheltuielile neeligibile aferente comunei Snagov sunt în valoare de 2,4 milioane lei.
Valoarea maximă eligibilă ce se doreşte a fi solicitată pentru achiziţia de microbuze este de 250.000 de euro bucata, fără TVA. Astfel, diferenţa din suma totală estimată, respectiv 300.0000 de euro fără TVA, va fi considerată cheltuială neeligibilă şi va fi suportată de către beneficiarii investiţiei.
Municipiul Bucureşti, ARCUB, Proedus şi Societatea Română de Televiziune (SRTv) urmează să încheie un parteneriat în vederea organizării în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie a unui eveniment cultural-artistic şi sportiv pe Arena Naţională. Conform documentului postat pe site-ul PMB, pe Arena Naţională şi pe spaţiul din jurul acesteia urmează să fie organizate: un parc de distracţii cu târg de Crăciun, un spaţiu de petrecere a timpului liber dedicat familiilor, dar şi o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal. În interiorul Arenei Naţionale se vor amenaja spaţii dedicate tehnologiei, sporturilor pentru interior (de exemplu: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se vor desfăşura competiţii de fotbal pentru copii.
Primăria Capitalei vrea să solicite finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru crearea unui hub de mobilitate şi management urban, conform unui proiect care urmează să fie propus pentru ordinea de zi suplimentară a şedinţei de luni. Este vorba despre un proiect în valoare de 16.343.364 lei, dintre care cheltuieli neeligibile în valoare de 246.135 lei fără TVA.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2022, 17:59)
alooo nebunii !!!!
oameni au nevoie de acces omenesc la apa calda caldura si curent accesibile.
s c cret