Primarii de comune vor lucra cu MDRAP la legislaţia în domeniu

F. A.
Politică / 6 septembrie 2013

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a anunţat ieri că invită Asociaţia Comunelor din România (ACoR) să-şi desemneze reprezentanţi care să participe la elaborarea actelor normative iniţiate la nivelul MDRAP, potrivit unui comunicat primit la redacţie.

"Îmi doresc să vă angrenez în toate proiectele de acte normative din domeniul administraţiei publice locale la care se lucrează acum în minister. Am mai lansat această invitaţie şi în trecut. Joi vom adopta un acord prin care stabilim legislaţia la care vom lucra împreună", a declarat Liviu Dragnea ieri, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii ACoR.

La întâlnire au fost abordate toate cerinţele făcute publice de primarii de comune, iar la final s-a stabilit că cea mai bună formulă este ca ACoR să prezinte ministerului propuneri concrete de amendamente la actuala legislaţie.

"Vom lucra împreună cu Asociaţia Comunelor şi cu Ministerul Finanţelor Publice la două viitoare coduri extrem de importante pentru cei prezenţi astăzi: Codul finanţelor publice locale şi Codul administrativ. Aceste acte vor reuni, practic, toată legislaţia românească din cele două domenii, astfel încât aplicarea prevederilor respective să fie simplificată. Nu va mai fi nevoie ca o primărie de comună să consulte zeci de legi", a precizat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Cu privire la alte revendicări ale ACoR, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a subliniat că o parte dintre acestea sunt deja în atenţia Guvernului, urmând ca, în termen foarte scurt, să fie reglementate. Astfel de teme sunt cele privind o eventuală modificare a Legii 161/2003 (fără a interveni, însă, în legislaţia de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate), prezenţa primarilor în comisiile de inventariere, sau cerinţele cu privire la înlăturarea diferenţelor dintre comune, oraşe şi municipii în ceea ce priveşte salarizarea, criteriul urmând să fie numărul de locuitori deserviţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb