Primarul Capitalei - acţionat în judecată de prefect, pentru o autorizaţie ilegală

Emilia Olescu
Companii / 22 ianuarie 2011

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a atacat, ieri, în instanţă, autorizaţia de construcţie emisă de Primarul General al Municipiului Bucureşti privind construcţia, în regim de urgenţă, a două pasaje rutiere, paralele, de câte două benzi de circulaţie pe sens, pe direcţia Şoseaua Mihai Bravu-Calea Văcăreştilor, potrivit unui comunicat de presă. Acesta arată că Inspectoratul Teritorial în Constructii Bucureşti Ilfov, a sesizat Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, în urma efectuării controlului tehnic de specialitate, asupra faptului că autorizaţia în cauză a fost emisă cu nesocotirea unora dintre prevederile legale aplicabile în materie. Autoritatea în domeniu a semnalat că autorizaţia nu are la bază un Plan Urbanistic Zonal, că în documentatia anexată autorizaţiei lipseşte avizul obligatoriu al Autorităţii pentru Protecţia mediului, că autorizatia a fost emisă ca fiind < în regim de urgenta > pentru o situaţie care nu se încadrează în cazurile prevăzute în mod expres de Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi că primarul general a emis autorizaţia de construcţie făra realizarea exproprierii terenurilor ce aparţin proprietăţii private a persoanelor fizice şi/sau juridice care urmează să fie afectate de execuţia acestor lucrări.

Atât Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, au solicitat PMB să remedieze deficienţele semnalate şi să revoce autorizaţia. Nu a existat niciun răspuns al autorităţii administrative la aceste demersuri, se mai arată în comunicat.

Ca urmare a promovării acţiunii, autorizaţia de construcţie este suspendată până la pronunţarea definitivă a instanţelor de judecată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb