PRIMARUL DIN MELITOPOL, ÎN TIMP CE ERA PRIZONIER:  "Am înţeles că viaţa mea şi cea a civililor valorează zero"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 18 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Un primar ucrainean a descris interogatoriul "dur" la care a fost supus timp de mai multe ore, în perioada în care a fost prizonierul forţelor ruse, în oraşul ucrainean Melitopol. Edilul, eliberat după aproape o săptămână, a făcut apel la Papa Francisc pentru a opri un război care a distrus oraşul său, scrie Reuters, conform Digi.

"Au fost şase zile periculoase pentru că am înţeles că pentru ruşi viaţa mea şi cea a civililor valorează zero", a declarat Ivan Fedorov, primarul oraşului Melitopol, aflat acum sub controlul Rusiei, într-un interviu dat la o lună după eliberare.

Fedorov a fost răpit pe 11 martie, după ce forţele ruse au capturat oraşul Melitopol, care se află la vest de oraşul asediat Mariupol, într-o regiune pe care Rusia încearcă să o controleze. Kievul a anunţat eliberarea lui Fedorov într-un schimb de prizonieri pe 16 martie.

Rusia, care numeşte acţiunile sale în Ucraina o "operaţiune militară specială", nu a făcut niciun comentariu cu privire la detenţia primarului sau la schimbul de prizonieri raportat de Ucraina.

Fedorov s-a întâlnit sâmbătă cu Papa Francisc şi cu cardinalul Pietro Parolin, înainte de a participa la slujba din ajunul Paştelui.

Descriind perioada în care a fost reţinut de către forţele ruse în departamentul de poliţie din Melitopol, Fedorov a spus: "Au venit noaptea la mine cinci sau şapte soldaţi şi m-au interogat aproximativ patru sau cinci ore, dialog dur".

"Au vrut să dea un exemplu despre ce s-ar întâmpla dacă nu vom fi de acord cu ceea ce vor", a declarat primarul pentru Reuters şi pentru ziarul italian Il Messaggero, spunând că s-a confruntat cu torturi "psihice", dar nu fizice.

"Soldaţii ruşi au presupus că vor fi bineveniţi, dar nu au fost... şi de aceea ruşii au fost foarte, foarte supăraţi", a mai spus acesta.

"Nu există mâncare în oraş. Nu există medicamente. Jumătate din oraşul meu este distrus. Peste 200 de oameni au fost răpiţi. Nu este sigur să mergi pe străzi", a spus Fedorov.

Rusia neagă că a vizat civili şi respinge ceea ce Ucraina spune că este o dovadă a atrocităţilor armatei ruse, declarând că Kievul le-a înscenat pentru a submina discuţiile de pace.

Cucerirea Melitopolului, Mariupolului şi a coastei de sud ar oferi forţelor ruse o legătură terestră între separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014. Rusia a spus că deţine controlul aproape total asupra Mariupolului.

Fedorov, care a spus că a rămas în contact regulat cu oamenii din Melitopol, a mai declarat că l-a invitat pe papa să viziteze Ucraina: "Poate ar putea opri acest război".

Şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invitat pe papă în Ucraina, promiţând că îi va garanta securitatea.

Papa Francisc a criticat Rusia, cerând încetarea războiului. Adresându-se lui Fedorov şi altor ucraineni la slujba din ajunul Paştelui, papa a spus: "Aveţi curaj, noi vă însoţim".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mai rusule zi mersii ca fratii tai ti au dat drumul si esti in viata ....

    Pentru rusi, viata valoreaza zero.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb