Primarul din Slatina, Minel Prina, a fost suspendat din funcţie

Elena Deacu
Anticorupţie / 31 martie 2015

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis ordinul prin care se constată suspendarea mandatului primarului municipiului Slatina, Minel Prina, aflat în acest moment în arest la domiciliu.

Astfel, Prina este suspendat din funcţia de primar al municipiului Slatina până la încetarea măsurii arestării la domiciliu. Primarul municipiului Slatina se află în arest la domiciliu din 14 martie, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care senatorul Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Olt, remis marţi, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis marţi, luni, un ordin prin care "se constată suspendarea de drept a mandatului primarului municipiului Slatina, Prina Minel Florin, până la încetarea măsurii arestării la domiciliu". Instituţia Prefectului Olt informează că actul administrativ în cauză a fost emis în baza Încheierii Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, comunicată Instituţiei Prefectului - Judeţul Olt în data de 30 martie.

În condiţiile în care a fost constatată suspendarea din funcţie a primarului municipiului Slatina, consilierii locali trebuie să delege unul dintre cei doi viceprimari ai oraşului, Mihaela Stana şi Cristian Bircea, să îndeplinească temporar atribuţiile conferite de lege primarului.

Şedinţa de consiliu local în cadrul căreia va fi supusă aprobării hotărârea privind îndeplinirea temporară a atribuţiilor primarului unuia dintre viceprimari va avea loc în a doua parte a zilei de joi, 2 aprilie.

Aflat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Minel Prina, este acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat, tot în arest la domiciliu, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb