Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Andrei Stan
Anticorupţie / 4 mai 2017

Cătălin Flutur (Sursa foto: Facebook)

Cătălin Flutur (Sursa foto: Facebook)

Procurorii au identificat un prejudiciu de peste 2 milioane de lei

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, a fost trimis astăzi în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în legătură cu încheierea şi derularea unui contract de concesiune care avea ca obiect exploatarea unui teren pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional, prejudiciul ridicându-se la peste 2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al DNA.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adriana Zăiceanu, fost director executiv al primăriei, Constantin-Cezar Puiu, fost şef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, fost jurist respectiv secretar, şi Ioan Apostu, fost secretar al primăriei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada 30.11.2006-19.12.2011, inculpatul Flutur Cătălin - Mugurel, în calitate de primar al municipiului Botoşani, şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce priveşte încheierea şi derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional.

Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiţionale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevenţa datorată de cesionar instituţiei publice pe care o reprezenta.

Mai exact, deşi în cadrul procedurii de atribuire a concesiunii ofertantul câştigător prezentase o redevenţă în valoare de 77,12 lei/mp/an, (în condiţiile în care în documentaţia de atribuire se prevăzuse o redevenţă minimă în sumă de 25,6 lei/mp/an), în contractul de concesiune încheiat după finalizarea procedurii s-a menţionat plata unei redevenţe vădit inferioare în sumă 4,91 lei/mp/an".

Potrivit anchetatorilor, în demersul său infracţional, edilul a beneficiat şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi care au întocmit diverse rapoarte de specialitate sau au avizat şi contrasemnat hotărâri ale Consiliului Local prin care s-a stabilit redevenţa, în condiţiile menţionate.

"Această conduită a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236,55 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar", susţine DNA.

Primăria Botoşani a comunicat că nu se constituie parte civilă în cadrul procesului penal, urmând ca, în eventualitatea unei soluţii de condamnare în prezenta cauză, să îşi rezerve dreptul de a promova o acţiune la instanţa civilă.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. .....Cate si cate or mai fi in tara aceasta.....Toti au candidat pe functii publice DOAR sa fure...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb