PRIMELE NOUĂ LUNI: Banca Transilvania, profit net de 1,24 miliarde lei

P.E.
Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2018

Banca Transilvania, profit net de 1,24 miliarde lei

Grupul Financiar Banca Transilvania a consemnat, în primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat de 1,241 miliarde lei, din care cel al băncii se ridică la 979,06 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Grupului, rezultatul cuprinde o parte a cheltuielilor de integrare Bancpost în Banca Transilvania. De asemenea, subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 260 de milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

La 30 septembrie, Grupul Financiar BT avea active totale de 76,6 miliarde lei, din care 64,7 miliarde lei BT individual, creditele nete reprezentând 50,2% din activele Grupului.

Grupul gestionează în România credite de 38,43 miliarde lei, din care 32,51 miliarde lei sunt acordate prin Banca Transilvania.

Depozitele clienţilor au ajuns la 62,79 miliarde lei, din care 41,38 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 21,41 miliarde lei reprezintă depozite ale persoanelor juridice.

Raportul credite/depozite BT este de 66% la sfârşitul lui septembrie 2018. Eficienţa operaţională BT se păstrează la un nivel confortabil, de 47%, în ciuda eforturilor financiare mari de integrare a Bancpost şi Victoriabank, se spune în comunicat.

"Suntem mulţumiţi că am reuşit să îmbinăm creşterea organică şi profitabilitatea cu un proces rapid de integrare a businessului şi clienţilor Bancpost. Prioritatea noastră a fost şi rămâne experienţa clienţilor noştri în utilizarea serviciilor bancare şi finanţarea economiei. De aceea ne-am focusat pe creşterea responsabilă a businessului şi pe investiţii în tehnologie şi digitalizare. Am optat pentru o integrare rapidă a Bancpost pentru că este în avantajul clienţilor, precum şi pentru că favorizează creşterea. Totul merge bine şi suntem încrezători în ceea ce priveşte fuziunea de la finalul anului. Creşterea bazei BT datorită clienţilor pe care îi aşteptăm de la Bancpost este încă o premisă pentru continuarea dezvoltării băncii noastre în 2019", a declarat directorul general al Băncii Transilvania, Ömer Tetik, potrivit Agerpres.

Rata expunerilor neperformante conform indicatorului EBA era de 5,74% la 30 septembrie 2018, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 88%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 119%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb