Primul audio-showroom de literatură - "5minute de literatură"

T.B.
Miscellanea / 16 octombrie 2023

Primul audio-showroom de literatură - "5minute de literatură"

5 minute de literatură reuneşte fragmente şi grupaje semnificative din literatura română contemporană, în lectura autorilor, se arată într-un comunicat al Administraţiei fondului cultural naţional (AFCN), remis redacţiei. Fragmentele sunt atât în format audio, pentru ascultat în căşti în drumurile cotidiene, dar şi în format text, pentru a fi citite în momentele de răgaz, informează sursa citată.

De la Herta Muller, Nora Iuga, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Doina Ruşti, Matei Vişniec, T.O. Bobe, Tatiana Ţîbuleac, Iv cel Naiv, Dan Coman, Simona Popescu, Ioana Nicolaie, Petronela Rotar, Dan Sociu, Adela Greceanu, Alina Nelega, Ana-Maria Sandu, Andrei Crăciun, Elena Vlădăreanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Lavinia Branişte, Marius Chivu, Ana Barton, Andrei Ruse, Claudiu Komartin, Elise Wilk, Florin Iaru, Florin Lăzărescu, Vasile Ernu, Alexandru Vakulovski, Iulian Tănase până la debutanţii de anul acesta, 5 minute de literatură alcătuieşte primul showroom de literatură cu cea mai mare şi mai diversă colecţie de autori contemporani, se mai arată în comunicat.

Aplicaţia 5 minute de literatură poate fi instalată pe orice dispozitiv Android, iOS şi Windows prin simpla scanare a codului QR aferent vizualului sau direct din website-ul https://5minutedeliteratura.ro, potrivit AFCN.

Proiectul propune încă un demers, nici primul şi nici ultimul, în efortul comun de a creşte interesul pentru literatura contemporană românească, relatează sursa citată. El porneşte din convingerea fermă că numai o ofertă adaptată nevoilor noastre ne poate ajuta pe toţi să ne facem viaţa puţin mai bună în fiecare zi, intrând pentru 5 minute într-o poveste, potrivit comunicatului.

5 minute de literatură este încercarea echipei de lucru de a-i aduce pe autorii români contemporani mai aproape de cititori şi pe cititori mai aproape de poveşti, transmite sursa.

În primul sezon, din această toamnă, se vor putea asculta 100 de astfel de fragmente, iar un nou sezon este în pregătire pentru primăvara următoare, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Multumiri!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb