Primul clip televizat al campaniei lui Trump provoacă o nouă controversă

Ioana Dogaru
Internaţional / 5 ianuarie 2016

Primul clip televizat al campaniei lui Trump provoacă o nouă controversă


Republicanul Donald Trump, candidat în alegerile prezidenţiale americane, a făcut publică luni prima sa publicitate televizată a campaniei, atrăgându-şi noi critici pentru că în timp ce vorbea despre Mexic şi-a ilustrat cuvintele cu imagini ale migranţilor din Maroc, relatează AFP.

În acest scurt spot publicitar de 30 de secunde, o voce masculină aminteşte că Donald Trump, aflat pe primul loc în sondaje pentru alegerile primare republicane, vrea "să interzică temporar intrarea musulmanilor în SUA" pentru a combate terorismul islamist, transmite sursa citată. Discursul este ilustrat de fotografia cuplului care a comis atentatul de la San Bernardino, în California, soldat cu 14 morţi în decembrie, relatează AFP.

"El va tăia rapid capul Statului Islamic şi îi va lua petrolul", afirmă vocea din clip.

Donald Trump "va opri imigraţia clandestină construind un zid de-a lungul frontierei sudice (cu Mexicul), care va fi plătit de Mexic", continuă vocea din clip.

O scurtă secvenţă arată zeci de persoane părând să încerce să traverseze în fugă frontiera apărată de un grilaj. Numai că indivizii respectivi nu sunt mexicani.

Imaginile fuseseră filmate în mai 2014 şi "arată marocani traversând frontiera" pentru a intra în enclava spaniolă Melilla, în nordul Marocului, potrivit site-ului Politifact. Dacă imaginile par să arate triplul grilaj de la frontiera care separă Marocul de enclava spaniolă, migranţii care încearcă frecvent să o treacă sunt în mare majoritate originari din Africa Subsahariană şi nu marocani, informează AFP.

Campania lui Donald Trump a afirmat apoi că utilizarea acestor imagini era "intenţionată şi aleasă pentru a arăta gravul impact al unei frontiere deschise şi adevărata ameninţare căreia trebuie să-i facă faţă americanii dacă nu construiesc imediat un zid pentru a stopa imigraţia clandestină", transmite sursa citată.

Spotul televizat se termină cu miliardarul în campanie, rostindu-şi răspicat sloganul pe fondul uralelor: "Noi vom reda măreţia Americii", informează AFP.

El va fi difuzat de marţi în statele americane Iowa şi New Hampshire, primele în care se va vota la începutul lunii februarie în procesul de desemnare a candidaţilor republican şi democrat pentru alegerea prezidenţială din noiembrie, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb