Primul complex de servicii sociale integrate, deschis sâmbătă în Capitală

E.D.
Miscellanea / 1 iunie 2014

Primul complex de servicii sociale destinate copiilor, persoanelor cu handicap şi vârstnicilor, în cadrul căruia funcţionează şi spălătorie, cantină şi policlinică sociale, precum şi un magazin cu alimente ce vor fi date gratuit celor care muncesc în comunitate, a fost inaugurat sâmbătă în Capitală.

Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat Complexul de Servicii Sociale Ominis din sectorul 4, care începând de sâmbătă şi-a deschis porţile pentru persoanele defavorizate: copii, bătrâni şi persoane cu handicap. Complexul are o suprafaţă de 3800 de mp şi deserveşte zilnic un număr de 300 de persoane.

Primarul General a arătat că acest complex este primul centru din Capitală care integrează în acelaşi spaţiu mai multe tipuri de servicii sociale:

"Sunt bucuros că astăzi punem la dipoziţia comunităţii cel mai modern complex de servicii sociale din Bucureşti. Până nu demult, aici existau nişte clădiri degradate, un spaţiu insalubru, iar de astăzi aici funcţionează un centru destinat protecţiei categoriilor sociale vulnerabile, copii, bătrâni şi persoane cu handicap. Prin serviciile oferite în cadrul acestui complex am urmărit, de fapt, să respectam trei principii esenţiale: dezvoltare, funcţionare şi protecţie socială".

Primarul Capitalei a explicat că în cadrul acestui complex funcţionează o creşă, o gradiniţă, un centru de formare profesională, un centru de zi pentru adolescenţi cu tulburări de spectru autist, bibliotecă, magazin social, cantină şi spălătorie socială, precum şi un centru de zi pentru persoanele vârstnice dar şi pentru copiii cu dizabilităţi.

Sorin Oprescu a subliniat că Municipalitatea doreşte să implementeze astfel de proiecte în toate sectoarele Capitalei. La rândul său, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a spus că ''ideea acestui centru de servicii grupate în acelaşi loc pentru anumite categorii de persoane defavorizate ne-a venit în urma unei vizite de lucru pe care Primarul General, Sorin Oprescu, a intreprins-o în urmă cu patru ani în Turcia, acolo unde, în ultima vreme, serviciile sociale au cunoscut o dezvoltare exponenţială şi extrem de benefică pentru cetăţenii acelei ţări. În urma acestei vizite am rămas în contact cu experţii în servicii sociale din această ţară care ne-au consiliat şi ne-au sfătuit cum să învăţăm din greşelile lor, astfel încât să reuşim să avem şi în România un complex de o asemenea anvergură".

Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii 0-3 ani are o capacitate de 30 de locuri şi oferă o alternativă modernă de puericultură pentru părinţii care doresc să se întoarcă la serviciu.

Centrul de zi pentru copii 3-6 ani are cu o capacitate de 20 locuri, va funcţiona în regim de grădiniţă cu program scurt şi program prelungit, iar în centrul de zi pentru adolescenţi cu tulburări de spectru autist, personalul specializat va lucra cu 20 de beneficiari.

Centrul de zi pentru copiii cu dizabilităţi are o capacitate de 23 locuri şi este destinat acelor copii care, din cauza nevoilor speciale, nu pot fi înscrişi în sistemul public de învăţământ, iar centrul de zi pentru persoane vârstnice, cu o capacitate de 18 locuri, reprezintă prima iniţiativă a Primăriei în vederea prevenirii instituţionalizării persoanelor vârstnice. Bătrânii vor beneficia de asistenţă medicală primară, trei mese pe zi şi diverse activităţi de socializare, precum şi activităţi în aer liber.

Biblioteca şi punctul de comunicare informatică din complex vor fi dotate cu calculatoare şi internet, unde persoanele vârstnice şi copiii ale căror rude sunt plecate în străinătate vor fi instruiţi şi încurajaţi să comunice prin mijloace moderne, spălătoria are 10 maşini de spălat şi 10 uscătoare, iar cantina socială va deservi 120 de persoane/zi, copii şi adulţi care nu realizează venituri timp de 90 de zile consecutiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb