PRIMUL IPO PRIVAT DIN ULTIMII CINCI ANI Oferta pentru listarea AdePlast începe mâine

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 octombrie 2013

Oferta pentru listarea AdePlast începe mâine

Prima ofertă publică de vânzare de la noi, ce va fi urmată de un plan de stabilizare a preţului şi în care toate subscrierile sunt revocabile

Ludwik Sobolewski, BVB: "Sunt foarte bucuros că oamenii de afaceri români încep să descopere pieţele de capital şi Bursa de Valori Bucureşti"

AdePlast vrea să atragă între 13 şi 15 milioane de euro de pe piaţa de capital, prin oferta publică iniţială, care este programată să înceapă mâine, 2 octombrie, potrivit unui comunicat.

Producătorul de materiale de construcţii pune în vânzare un număr de 16.500.000 acţiuni (reprezentând 33,3% din capitalul social majorat al AdePlast în urma ofertei publice de vânzare), iar fondurile atrase vor fi folosite pentru finanţarea unor noi investiţii şi dezvoltarea activităţii.

Aceasta este prima ofertă publică iniţială de vânzare de acţiuni lansată de o companie privată în ultimii cinci ani în ţara noastră.

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, ne-a declarat că este foarte bucuros că oamenii de afaceri români încep să descopere pieţele de capital şi Bursa de Valori Bucureşti

Domnia sa ne-a spus: "Companiile încep să fie conştiente de oportunităţile imense care se pot naşte atunci când au valoare de piaţă, sunt transparente şi au acces la public pentru finanţare. Dar, nu există prânz gratuit - trebuie să fie dedicate obligaţiilor cerute de piaţa de capital. Pentru asta, vor fi răsplătite de investitori".

IPO-ul Adeplast se va încheia pe 15 octombrie, intermediarii ofertei fiind Intercapital Invest şi Banca Comercială Română.

Oferta este structurată în două tranşe: a Investitorilor Mari (subscrieri de peste 500.000 de lei), care reprezintă 85% din totalul acţiunilor oferite şi a Investitorilor Mici (subscrieri sub 500.000 lei), 15% din total.

Investitorii care subscriu în tranşa mare pot subscrie la preţuri cuprinse între 3,52 şi 4,06 lei /acţiune (inclusiv capetele intervalului), iar investitorii mici la preţul fix de 4,06 lei/acţiune.

Acţionarii AdePlast au aprobat, pe 14 august, listarea la Bursa de Valori Bucureşti, după ce, în 2009, compania intenţiona să se listeze la Sibex, care abia îşi lansa platforma spot.

Marcel Bărbuţ, preşedintele AdePlast, a declarat: "Mesajul pe care vrem să-l dăm investitorilor este să vină alături de o companie 100% românească în procesul nostru de dezvoltare ambiţioasă. Continuăm investiţiile în tehnologie pe cele trei platforme industiale, pentru a crea din AdePlast un brand regional. Considerăm că achiziţia acţiunilor AdePlast nu reprezintă o simplă investiţie a unor bani, ci un însemn al învingătorilor care vor să fie alături de industria românească cu adevărat performantă."

Oferta AdePlast este prima ofertă publică de vânzare din ţara noastră ce va fi urmată de un plan de stabilizare a preţului şi în care toate subscrierile sunt revocabile, potrivit comunicatului citat.

Producătorul de materiale de construcţii şi-a majorat în primul semestru cifra de afaceri cu 31%, la aproximativ 100 milioane lei, EBITDA având o creştere similară.

Potrivit Adeplast, evoluţia se datorează în principal creşterii capacităţilor de producţie şi flexibilizării acesteia.

În 2012, compania a înregistrat venituri totale de 184,4 milioane lei, în creştere cu 29% faţă de anul precedent, şi un profit net al anului de 16,2 milioane lei, în creştere faţă de 6,9 milioane lei în anul precedent (conform Situaţiilor Financiare Individuale IFRS).

Înfiinţată în anul 1996, AdePlast deţine, în prezent, nouă fabrici de mortare uscate, polistiren şi vopsele, situate pe trei platforme industriale, în Oradea, Ploieşti şi Roman. În cadrul activităţii sale, AdePlast a încheiat asocieri cu companii importante la nivel mondial, precum Dufa (Meffert) şi Schomburg şi parteneriate cu Neopor (BASF), Ediletco şi Zentyss.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este o ocazie unica de aruncat bani pe prostii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb