Primul pas concret spre EURO 2020: a început demolarea stadionului Steaua

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 august 2018

Primul pas concret spre EURO 2020: a început demolarea stadionului Steaua

Demolarea unei arene legendare reprezintă primul gest, "vizibil" şi pentru publicul larg, al autorităţilor în vederea găzduirii meciurilor de la EURO 2020. După ani de studii, aprobări, amânări se intră în linie dreaptă cu reconstruirea arenelor, cu mai puţin de doi ani înainte de startul turneului final.

Stadionul Steaua intră oficial în faza de demolare pentru a fi reconstruit în perspectiva organizării unor meciuri de la EURO 2020. Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a anunţat că sâmbătă, între orele 10.00 şi 16.00, stadionul va fi deschis publicului care vrea să-şi ia rămas bun de la vechiul stadion Steaua, inaugurat în 1974. Ieri, mai mulţi jucători de legendă ai Stelei (Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuş, Mirel Rădoi, Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Gavrilă Balint, Miodrag Belodedici, Adrian Neaga, George Ogăraru) au fost prezenţi la o ceremonie organizată înaintea începerii demolării. Fostul fotbalist şi selecţioner Anghel Iordănescu a vorbit despre stadionul pe care s-a scris o parte din istoria fotbalului autohton: "Aici au avut loc cele mai importante rezultate ale echipei Steaua, cât şi ale echipei naţionale Cu ani în urmă, în 1961, am păşit pentru prima oară în acest complex sportiv. La vremea respectivă erau doar două terenuri de fotbal şi un câmp imens. Cu timpul, totul s-a transformat, aveam acest stadion modern la vremea aceea şi mai târziu complexul sportiv pe care îl ştiţi. Aici s-a scris o parte din istoria fotbalului românesc, aici au adus performanţe Lăcătuş, Tudorel Stoica, Piţurcă, Boloni şi o parte dintre marii noştri jucători. Pot spune că aici a fost şi casa mea de la 11 ani, pentru că aici mi-am petrecut o mare parte din cariera mea sportivă. Să vorbeşti despre stadionul Steaua este greu, aici s-a scris istorie şi s-au obţinut cele mai importante calificări ale echipei naţionale. Probabil că de mâine sau de săptămâna viitoare va fi totul în transformare. Sunt convins că se va construi un stadion nou, că vor veni din nou performanţele. Sunt convins că iubitorii fotbalului care au crescut aici vor avea în amintire stadionul Steaua. Sunt convins că noul stadion va găzdui echipa naţională pentru că întreaga zonă, oamenii din acest cartier iubesc fotbalul şi sunt suporteri şi ai echipei naţionale. Cea mai frumoasă amintire o am din primul meci ca antrenor la Steaua, primul meci care s-a disputat acasă. Echipa Steaua obţinuse o mare performanţă, cu domul Emerich Ienei, şi câştigarea Cupei Campionilor Europeni însemna enorm pentru fotbalul nos­tru. Iar eu să devin antrenorul acelei echipe a fost un vis şi cea mai mare bucurie a mea".

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, spune că echipa naţională va reveni în Ghencea odată cu reconstrucţia noului stadion: "Cred că până la urmă cred că acesta este cel mai frumos element, că acest stadion se va moderniza, va intra în proces total de demolare şi reconstrucţie şi că suporterii vor avea posibilitatea să revină aici. Ca siguranţă, ca suporter, ceva în tine s-ar rupe. Cu siguranţă va reveni şi echipa naţională. Ştiţi abordarea noastră că echipa naţională va juca acolo unde infrastructura permite, fie că vorbim de Bucureşti sau de alte oraşe din ţară. Avem nevoie de investiţii din partea Guvernului, aşa cum este acest stadion, şi din partea autorităţilor locale. Avem nevoie de investiţii în infrastructură".

Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a anunţat că investiţia pentru construcţia noului stadion, cu o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri, se ridică la 60 de milioane de euro. Noul Stadion Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spaţiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Apărării Naţionale.

Valoarea contractului pentru demolarea Stadionului Steaua, semnat de Compania Naţională de Investiţii cu firmele Construcţii Erbaşu SA şi BS Recycling SRL, se ridică la 6.504.233,28 lei cu TVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb