ZIARUL BURSA

29 august 2018
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Record american: Nasdaq a depăşit pragul de 8000 de puncte

Andrei IacomiInternaţional / 29 august 2018

Claudiu Cazacu, XTB România: "Companiile din Statele Unite au raportat rezultate financiare chiar peste estimările analiştilor, care oricum erau deja pentru profituri în creştere de două cifre"  

Liviu Moldovan, analist financiar: "În acest moment, există o încredere «oarbă» a investitorilor în pieţele de acţiuni, în general, şi în cea din Statele Unite, în special"

Pentru prima dată în istoria pieţelor americane, Nas­daq a depăşit pragul psihologic de 8000 de puncte.

În sesiunea bursieră din 27 august, şi indicele Standard & Poor's 500 (S&P 500) a marcat un maxim al tuturor timpurilor, încheind şedinţa bursieră la aproape 2.897 de puncte.

Profitul băncilor, mai mare cu 1 miliard de lei

CREŞTERE RECORD, LA JUMĂTATE DE AN Profitul băncilor, mai mare cu 1 miliard de lei

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 29 august 2018

Actualizare - BNR: "Impozitul pe profit plătit de bănci în primul semestru - 762,9 milioane lei"

Sistemul bancar a plătit impozit pe profit, în prima jumătate a acestui an, în valoare de 762,9 milioane lei, ne-a transmis BNR. Banca Centrală ne-a informat că rezultatul brut înregistrat de bănci, în perioada ianuarie-iunie, a fost de 4,32 miliarde lei, profitul operaţional ridicându-se la 4,39 miliarde lei. Veniturile din dobânzi s-au cifrat la 7,77 miliarde lei, în timp ce cheltuielile cu dobânzile au fost de 1,25 miliarde lei. Veniturile nete din comisioane s-au ridicat la peste 2 miliarde lei, ne-au mai spus reprezentanţii BNR.

Federal Reserve nu mai are "stele" călăuzitoare pentru politica monetară

Federal Reserve nu mai are "stele" călăuzitoare pentru politica monetară

Călin RecheaInternaţional / 29 august 2018

Călin Rechea

Prima participare a lui Jerome Powell, în calitate de preşedinte al Federal Reserve, la simpozionul anual de la Jackson a fost marcată de presiunile administraţiei Trump pentru menţinerea unei politici monetare relaxate.

Cu doar câteva zile înainte de începerea reuniunii, unde au participat toţi preşedinţii diviziilor regionale ale Federal Reserve, însă au lipsit Mario Draghi şi Haruhiko Kuroda, Donald Trump a declarat că "nu este încântat de creşterea dobânzilor".

SUA şi Mexicul au ajuns la un acord privind revizuirea NAFTA

SUA şi Mexicul au ajuns la un acord privind revizuirea NAFTA

A.T.Internaţional / 29 august 2018

Ministrul canadian de externe, aşteptat astăzi la Washington pentru discuţii  

Statele Unite ale Americii şi Mexicul au ajuns luni la o înţelegere pentru a revizui Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA), exercitând presiuni asupra Canadei de a accepta noi condiţii privind comerţul auto şi regulile de soluţionare a diferenţelor, pentru a rămâne parte din pactul celor trei naţiuni, potrivit Reuters.

BNR a injectat, luni, peste 12 miliarde lei în bănci, cea mai mare operaţiune Repo din ultimii aproape şase ani.

IONUŢ DUMITRU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI FISCAL: "Lichiditatea din bănci a dispărut mai repede decât ne aşteptam"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 29 august 2018

Lichiditatea din sectorul bancar a dispărut mai repede decât ne aşteptam, consideră Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. Afirmaţia domniei sale vine în contextul în care, luni, Banca Naţională a României (BNR) a injectat în piaţa bancară 12,17 miliarde lei, realizând, astfel, cea mai mare operaţiune Repo din 1 octombrie 2012, când a împrumutat băncile cu 12,62 miliarde lei.

Lira turcească a pierdut şi ieri teren, în faţa dolarului

Lira turcească a pierdut şi ieri teren, în faţa dolarului

F.A.Internaţional / 29 august 2018

Lira turcească s-a depreciat, ieri, faţă de dolar, investitorii analizând eforturile Turciei de a gestiona ruptura din relaţiile cu Statele Unite, după ce ministrul turc de Finanţe, Berat Albayrak, a avertizat că sancţiunile comerciale impuse de SUA împotriva Ankarei ar putea destabiliza Orientul Mijlociu, transmite Reuters, conform news.ro.

"România a fost, este şi va rămâne o ţară agricolă"

PETRE DAEA, MINISTRUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE:  "România a fost, este şi va rămâne o ţară agricolă"

GEORGE MARINESCUCompanii / 29 august 2018

Ţara noastră a realizat o producţie record la cereale, fermierii şi-au primit la timp subvenţiile agricole, avem peste un milion de hectare agricole irigate, iar Planul Naţional pentru Dezvoltare Rurală a modernizat satul românesc. Acestea au fost coordonatele bilanţului prezentat, ieri, de Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Protocoalele dintre Parchetul General şi SRI sunt nefireşti"

TUDOREL TOADER, MINISTRUL JUSTIŢIEI:  "Protocoalele dintre Parchetul General şi SRI sunt nefireşti"

George MarinescuPolitică / 29 august 2018

Disputa dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, Procurorul General al ţării a continuat, ieri, când au fost scoase din nou argumentele din partea ambelor tabere.

Prima dată, a apărut comunicatul Secţiei de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în care se spune că magistraţii au luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora "Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are (...), s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti".

Conform comunicatului emis de CSM, declaraţiile respective acreditea­ză ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România.

Politica proastă - o fi ea amuzantă, dar e profund dăunătoare economiei (II)

OPINII Politica proastă - o fi ea amuzantă, dar e profund dăunătoare economiei (II)

MIHAI ANTONESCUPolitică / 29 august 2018

Sănătatea şi justiţia, discreţii husari beţi ai risipei de Stat 

Drumul spre Iad e pavat cu bune intenţii.

Spuneam, într-un articol anterior, că multe lucruri făcute de bună credinţă dăunează grav vieţii în ansamblu.

Cred că şi cei care au militat pentru aderarea la NATO şi Uniunea Europea-nă, şi artizanii planurilor, înfăptuitorii măsurilor au fost bine intenţionaţi.

Cred că şi proiectanţii denominării din 2005, şi cei care au încetăţenit intervenţia pe curs, şi apologeţii trecerii la euro, şi redactorii legii dării în plată, şi inovatorii conceptului gajului general, şi înverşunaţii repunerii Oltchim pe roate şi ctitorii SIF-urilor sau Fondului Proprietatea au fost animaţi pe undeva de o bună credinţă, de dorinţa de a face ceva bun.

Primul pas concret spre EURO 2020: a început demolarea stadionului Steaua

Primul pas concret spre EURO 2020: a început demolarea stadionului Steaua

D.N.Sport / 29 august 2018

Demolarea unei arene legendare reprezintă primul gest, "vizibil" şi pentru publicul larg, al autorităţilor în vederea găzduirii meciurilor de la EURO 2020. După ani de studii, aprobări, amânări se intră în linie dreaptă cu reconstruirea arenelor, cu mai puţin de doi ani înainte de startul turneului final.

Polonia vrea să taxeze cu 19% mutarea activelor şi producţiei peste hotare

Polonia vrea să taxeze cu 19% mutarea activelor şi producţiei peste hotare

Internaţional / 29 august 2018

Autorităţile poloneze intenţionează să introducă o "taxă de exit'' de până la 19%, care va fi impusă companiilor şi persoanelor fizice înstărite care îşi mută activele sau producţia peste hotare, a informat luni Ministerul polonez de Finanţe, citând un proiect de act normativ care ar urma să intre în vigoa­re în 2019, transmite Reuters, citat Agerpres.

Parteneriat între Toyota şi Uber

Parteneriat între Toyota şi Uber

Ghe. I.Internaţional / 29 august 2018

Compania japoneză Toyota a anunţat, ieri, că va investi 500 de milioane de dolari în Uber, consolidând alianţa cu grupul american de maşini cu şofer (VTC), în scopul dezvoltării unor autovehicule autonome.

Parteneriatul nipono-american constă în combinarea tehnologiilor celor două firme în maşinile proiectate de Toyota şi va fi implementat până în anul 2021, potrivit declaraţiilor gigantului japonez.

Potrivit Agenţiei France Press (AFP), reprezentanţii Toyota susţin că "acest parteneriat va juca un rol vital în realizarea respectivelor autoturisme la scară largă". Concernul nipon a mai investit anterior în compania Uber, în anul 2016, prin intermediul filialei sale Toyota Financial Services, fără însă a divulga suma cu care a finanţat firma americană.

Aproximativ 24% din rulaj, asigurat de titlurile SNP

BVB Aproximativ 24% din rulaj, asigurat de titlurile SNP

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 29 august 2018

BET-FI singurul indice pe minus  

Lichiditatea înregistrată ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut la 24,07 milioane de lei (5,17 milioane de euro), peste rulajul consemnat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de doar 14 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Securitatea Europei

Cornel CodiţăEditorial / 29 august 2018

Cornel Codiţă

Labirintul fără ieşire al meandrelor realităţii noastre politice ne ţine cu străşnicie captivi şi puţine subiecte de dincolo de zid mai ajung la noi. Zidul de zgomot produs în fiecare zi de mediile mai degrabă de isterizare, decît de informare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Scrisoarea lui Giuliani, desfiinţată de Ambasada SUA

G.M.Politică / 29 august 2018

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani, în care acesta critica protocoalele de colaborare încheiate de Direcţia Naţională Anticorupţie cu Serviciul Român de Informaţii şi susţinea că ar fi necesară o amnistie în cazul tuturor faptelor instrumentate prin...

Pesta porcină, o epidemie greu de controlat

Pesta porcină, o epidemie greu de controlat

G.M.Companii / 29 august 2018

Ultima situaţie privind cazurile de pestă porcină africană, dată publicităţii de Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, arată că zece judeţe au fost afectate şi în alte două există suspiciuni privind exis-tenţa acestei boli.

MACRO NEWSLETTER-29 August 2018

MACRO NEWSLETTER-29 August 2018

Macroeconomie / 29 august 2018

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 3,2%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 3,7% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3% a creditului...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo