Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat prime de 5,15 miliarde euro, la nivel de Grup, ceea ce reprezintă o creştere cu 3,6% în primul semestru din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, ieri, societatea de asigurări. Aceasta a menţionat că, excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viaţă cu primă unică, creşterea business-ului VIG s-a situat la un nivel solid de 5,7%: "Toate segmentele de business ale VIG au contribuit la creşterea semnificativă a primelor. De asemenea, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viaţă şi de sănătate. Polonia, în special, a obţinut o creştere satisfăcătoare de două cifre pe segmentul non-viaţă. Ţările Baltice au raportat o creştere de 18,8% a volumului total de prime. Acesta a fost rezultatul unei performanţe general pozitive pe toate liniile de business, în special pe asigurările auto. Croaţia (+18,3%) şi Serbia (+11,6%), ţări incluse în segmentul «Alte pieţe din ECE», au înregistrat de asemenea creşteri de două cifre. Volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,17 miliarde euro, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică. Excluzând produsele cu primă unică, volumul primelor a crescut cu 1,3%".
Profitul înainte de impozitare al Grupului a crescut cu 5,5%, în perioada analizată, până la 232,7 milioane de euro. Creşterea s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi rezultatului financiar. Republica Cehă, Ungaria şi Serbia au contribuit în principal la creşterea semnificativă a profitului în primul semestru din 2018, potrivit companiei.
La noi, evoluţia actuală a pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluţiile viitoare, afirmă reprezentanţii societăţii.
Aceştia menţionează: "Pe baza practicilor de evaluare conservatoare bine-cunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operaţiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea Grupului de a obţine câştig operaţional rămâne la un nivel excelent".
Investiţiile grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, se situau la 37,4 miliarde de euro la 30 iunie 2018, nivel neschimbat faţă de cel de la finalul lui 2017.
Rata de solvabilitate a Grupului VIG se situa la un nivel de 222 de procente, la finalul primului semestru din 2018.
Elisabeth Stadler, Directorul General al Vienna Insurance Group (VIG), a declarat: "Rezultatele din primul semestru ne fac să fim foarte încrezători în evoluţia viitoare a business-ului din acest an. Încrederea noastră se bazează pe continuarea creşterii economice în regiunea ECE într-un ritm semnificativ mai mare decât cel al zonei euro, având în vedere că un standard de viaţă mai ridicat este însoţit şi de creşterea nevoii de asigurare. Ne aşteptăm aşadar la un volum de prime de 9,5 miliarde de euro şi la un profit înainte de impozitare situat în intervalul 450-470 milioane de euro la nivelul întregului an".
Programul "Agenda 2020" se concentrează în 2018 în mod prioritar pe extinderea distribuţiei prin canalul bancar, fiind luate deja mai multe măsuri în această direcţie.
Vienna Insurance Group este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor, având peste 25.000 de angajaţi. VIG este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este listat la Bursa din Praga.