PRIMUL SEMESTRU: Profitul net al Garanti România, în creştere

Roxana Vasile
Comunicate de presă / 27 iulie 2018

Profitul net al Garanti România, în creştere

Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piaţa locală, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 78,8 milioane lei în primul semestru din 2018.

Totodată, Grupul Garanti a înregistrat, în primele şase luni, venituri nete consolidate de 274,9 milioane lei şi o creştere de 10,2% a volumului total de active, care a urcat la 11,58 miliarde lei, conform unui comunicat de presă.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat profit net de 64,6 milioane lei la finalul lunii iunie, activitatea sa comercială având un aport semnificativ la acest rezultat. Strategia eficientă a băncii a determinat în primul semestru creşteri anuale de 9,8% a volumului de credite, la 9,06 miliarde lei şi de 13,9% a volumului de depozite, la 7,79 miliarde lei.

De asemenea, indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil. Astfel, rata creditelor neperformante a continuat sa scadă, fiind semnificativ sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziţionează peste nivelul de 55%.

"Rezultatele obţinute în primele şase luni sunt în linie cu obiectivele stabilite pentru 2018, având în vedere contextul macroeconomic şi prognozele noastre privind evoluţia economiei. Avem o strategie pe termen lung de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate liniile de business. Vom continua să ne concentrăm pe a ne dezvolta organic prezenţa pe piaţa locală, pe maximizarea satisfacţiei clienţilor, precum şi pe a ne menţine profitabilitatea şi calitatea portofoliului", a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a continuat să crească, depăşind 300.000 de unităţi. Totodată, reţeaua naţională de POS-uri Garanti s-a extins în primele 6 luni şi a crescut cu 5%, ajungând la peste 13.000 terminale.

Instituţiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat la rândul lor rezultate solide în prima jumătate a anului. Astfel, Garanti Credite de Consum a realizat un profit net de 5,3 milioane lei, iar Garanti Leasing, un profit net de 8,9 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb