PRIN PROGRAMUL JEREMIE UniCredit Ţiriac Bank a finanţat IMM-urile cu aproape 86 milioane de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 august 2015

UniCredit Ţiriac Bank a finanţat IMM-urile cu aproape 86 milioane de euro

UniCredit Ţiriac Bank a acordat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) 326 de împrumuturi noi pentru investiţii, extindere şi susţinerea nevoii de capital prin intermediul iniţiativei JEREMIE, finanţările însumând 85,7 milioane de euro.

Programul JEREMIE este administrat de Fondul European de Investiţii (FEI) şi urmăreşte îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare prin intermediul instrumentelor financiare acordate din fonduri structurale. În România, iniţiativa este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013, din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

"Finanţările acordate de UniCredit Ţiriac Bank IMM-urilor din România în baza acordului încheiat cu FEI, până la finele termenului de implementare a acestuia, respectiv iunie 2015, corespund unei rate de absorbţie de circa 98% din valoarea totală de 87,5 milioane euro disponibile a fi acordate în cadrul initiaţivei JEREMIE", arată banca, într-un comunicat.

Coordonatorul Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Ţiriac Bank, Valentin Boldeiu, a declarat că banca analizează în prezent inclusiv participarea în calitate de intermediar financiar în scheme de garantare derulate prin Fonduri Europene Structurale şi de Investiţii aferente perioadei de programare 2014-2020.

La nivelul portofoliului de credite iniţiat în contextul iniţiativei în cadrul UniCredit Ţiriac Bank, valoarea medie a unui credit acordat este de 263.000 euro, iar valoarea maximă acordată se ridică la 1,87 milioane de euro. Cele mai multe IMM-uri finanţate activează în domenii precum comerţul en-gros (38%), retail şi producţia de produse din hârtie, metal şi cauciuc.

Din punct de vedere al repartiţiei geografice, portofoliul este uniform distribuit la nivelul regiunilor de dezvoltare ale României, potrivit Mediafax. Regiunea care a înregistrat cea mai ridicată rată de absorbţie este Bucureşti-Ilfov (17% din valoarea portofoliului), urmată de regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est şi Sud-Vest, fiecare cu aproximativ 13%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb