Principalul partid de opoziţie din Ungaria cere UE să împiedice guvernul Viktor Orban, care vrea să utilizeze vaccinul rusesc neomologat

J.P.
Internaţional / 22 noiembrie 2020

Principalul partid de opoziţie din Ungaria cere UE să împiedice guvernul Viktor Orban, care vrea să utilizeze vaccinul rusesc neomologat

Partidul maghiar de opoziţie Coaliţia Democrată (DK) cere Comisiei Europene să împiedice guvernul Viktor Orban, care vrea să achiziţioneze vaccinul dezvoltat de Rusia şi neomologat în UE, transmite agenţia publică de presă MTI, citată de G4media.

Sandor Ronai, lider al principalului partid de opoziţie, a spus că "nu vom fi şoarecii de laborator ai Rusiei, dar nici ai altor puteri", adăugând că "nu vom permite ca pe poporul maghiar să se facă experimente cu un vaccin necunoscut şi riscant".

"Testarea pe maghiari a vaccinului rusesc nu va face doar să submineze încrederea în vaccinuri, dar după ce va sosi în Ungaria, poate ajunge şi în alte ţări europene, fără niciun fel de testare şi autorizare europeană", a mai spus europarlamentarul de opoziţie, citat de MTI.

Sandor Ronai a mai spus că pentru Viktor Orban este mai important să intre în graţiile unor dictatori, decât sănătatea maghiarilor, făcând aluzie la Vladimir Putin. El a mai spus că nu vede nicio altă explicaţie pentru faptul că "doar noi, cei din Ungaria vrem să testăm acest vaccin rusesc neverificat".

Vaccinul rus anti-Covid nu a fost omologat nicăieri în afara Federaţiei Ruse, iar comunitatea ştiinţifică internaţională a atras atenţia asupra lipsei datelor cerificate privind modul în care a fost dezvoltat. Cu toate acestea, Viktor Orban a anunţat că e gata să înceapă o campanie de vaccinare în care să folosească atât vaccinul rusesc, cât şi unul chinezesc.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sperăm să mai auzim de dl Sandor Ronai iar UE să nu scoată trădătorii in față și să susțină " piața liberă" așa cum a procedat cu Suedia in cazul licitațiilor pt VG forțând "reglementările naționale si europene " de interes national și securitatea națională.

    Pai ce-i pasa lui Viktor Orban(alt consumator fruntas cu numele de Orban)ca doar nu se vaccineaza el!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb