Privatizarea CEC prin subscripţie publică - societatea civilă aşteaptă răspunsul Executivului

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2006

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) aşteaptă reacţia Executivului, a şefilor de partide, a factorilor politici privind propunerea de lansare a unei campanii de subscripţie publică pentru Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC). "Implicaţiile profunde ale acestei ultime bănci româneşti aflate încă în portofoliul public, atât în viaţa economică a ţării, cât şi rolul jucat sub aspect social timp de peste 140 de ani, cât a funcţionat ca bancă pentru micile economii ale românilor, justifică pe deplin recurgerea la soluţia pri-vatizării prin subscripţie pu-blică", informează un comunicat al Camerei de Comerţ.

Ştefan D. POPA, preşedintele CCIB, preşedinte în exerciţiu al Alianţei pentru Dezvoltarea Economică a României (ADER), a declarat: "Nu putem fi acuzaţi de competiţie neloială dacă încurajăm capitalul autohton, respectând practicile şi reglementările europene, fără să uităm nici un moment că obiectivul prioritar al României îl constituie, în această etapă, in-tegrarea cu succes în Uniunea Europeană".

Potrivit reprezentanţilor CCIB, "privatizarea CEC prin subscripţie publică nu ar împiedica în nici un fel ascensiunea eco-nomico-financiară a băncii, dar ar însemna foarte mult în ceea ce priveşte asigurarea egalităţii de şanse pentru cetăţenii români, oferind în acelaşi timp, şi reparaţia morală mult aşteptată".

O asemenea măsură a fost luată şi în alte state ce aparţin acum Uniunii Europene, deci nu contravine cu nimic practicilor promovate de UE. Sub-s-cripţia publică s-a dovedit şi o excelentă metodă de majorare a capitalului social al băncilor ce urmează să fie privatizate, conform experienţei autorităţilor de la Varşovia, care şi-au invitat întâi co-naţionalii să cumpere active şi apoi au lansat invitaţia la licitaţie internaţională.

Poziţia promovată acum de preşedintele Ştefan D. Popa, exprimă atât opinia membrilor comunităţii de afaceri bucureş-tene, ca şi a reprezentanţilor oamenilor de afaceri din principalele domenii de activitate la nivel naţional, reuniţi în ADER. Această poziţie în problema privatizării CEC corespunde şi punctului de vedere al ANEIR, adus recent la cunoştinţa opiniei publice prin intervenţiile oficiale ale conducerii Aso-ciaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb