Privatizarea "Electroputere", amânată din nou de problema datoriilor

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 septembrie 2007

Privatizarea "Electroputere", amânată din nou de problema datoriilor

AVAS a prelungit, din nou, cu 30 de zile oferta de privatizare a "Electroputere Craiova". Decizia prelungirii valabilităţii ofertei companiei saudite Al Arrab Company Ltd cu încă treizeci de zile a fost luată de Colegiul Director al AVAS încă din data de 6 septembrie 2007, însă ea nu a fost comunicată public. Astăzi expira valabilitatea ofertei după precedenta amânare din august, însă AVAS nu a mai aşteptat ultima zi de valabilitate, căci nu existau prea mari şanse pentru finalizarea contractului şi a decis să prelungească oferta până pe 19 octombrie. Surse din AVAS susţin că finalizarea privatizării societăţii craiovene depinde de soluţionarea problemei datoriilor companiei către stat, de aproximativ 50 de milioane de euro. Compania arabă a solicitat potrivit surselor citate, eşalonarea datoriilor pe o perioadă de cinci ani, însă AVAS ar agrea o perioadă mai scurtă, de maxim trei ani. Până la urmă cele două părţi ar fi căzut de acord pe varianta AVAS de trei ani, însă deocamdată nu se cunoaşte cu exactitate care va fi suma ce va fi supusă eşalonării, pentru că la Comisia Europeană există deja o solicitare pentru ştergerea unor datorii bugetare ale companiei "Electroputere". Astfel, semnarea contractului de privatizare depinde de răspunsul autorităţii europene privind ajutorul de stat solicitat.

Valabilitatea ofertelor de vânzare a pachetelor de acţiuni poate fi prelungită, în conformitate cu legea de privatizare 137/2002, care prevede că instituţia publică implicată poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vânzare pentru perioa­de succesive ce nu pot depăşi 30 de zile fiecare şi care nu pot însuma mai mult de 180 de zile. AVAS a mai prelungit cu 30 de zile valabilitatea ofertei, în data de 19 august.

Negocierile de privatizare a companiei "Electroputere" au început pe 12 iunie, când AVAS a selectat oferta companiei Al ArrabContracting Company Ltd, din Regatul Arabiei Saudite de 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din capitalul social al Electroputere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb