PROASPĂT VALIDAT DE CNVM ÎN FUNCŢIA DE CEO AL BVB Victor Cionga face apel la cooperare între actorii şi instituţiile pieţei

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2012

Victor Cionga

Victor Cionga

Victor Cionga îşi poate începe, de astăzi, activitatea de director general al Bursei de Valori Bucureşti, după ce a primit validarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, după cum a anunţat ziarul BURSA, în exclusivitate, în ediţia de vineri.

Victor Cionga a primit validarea CNVM cu majoritate de voturi, joi sea-ra, iar decizia a fost publicată vineri.

Prima declaraţie a noului director general al Bursei a fost un apel la cooperare între actorii pieţei şi instituţiile pieţei, însă a precizat că mizează şi pe "un pic de noroc".

"Şansa pe care piaţa de capital locală ar putea-o avea în actualele condiţii de competiţie dură la nivel regional este să treacă printr-un proces de modernizare rapidă, căutând să atragă interesul unor noi emitenţi (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori străini şi locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor "remote brokers") etc.", a declarat domnia sa, într-un comunicat trabsmis de BVB, adăugând: "Soluţiile eficiente în vederea creşterii competitivităţii şi, în fond, a capacităţii sale de a-şi îndeplini funcţia importantă rezervată unei burse într-o economie de piaţă pot veni în primul rând dinăuntrul pieţei şi numai în urma unei coope-rări mai eficiente decât până acum între actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenţi şi acţionarii importanţi ai acestora, investitori etc). Cred că în acest proces BVB SA ar trebui să devină un factor de coagulare şi comunicare atât între actorii pieţei menţionaţi mai sus, cât şi între aceştia şi entităţile publice şi private (adică alţi "stakeholders") a căror activitate are un impact direct şi important asupra pieţei de capital; scopul urmărit de efortul comun va fi acela de a face piaţa de capital româ-nească un jucător atractiv, de sine stătător, în peisajul regional. Eforturile menţionate mai sus, care ar trebui să ducă la mărirea atractivităţii bursei locale, vor putea constitui condiţii necesare (dar nu neapărat şi suficiente) realizării obiectivului; multe vor depinde şi de factori care sunt în afara controlului entităţilor din România. Şi, ca întotdeauna, şi de un pic de noroc!"

Din declaraţia lui Victor Cionga mai reiese că nu este deloc împotriva unei colaborări cu pieţele de capital din regiune: "De asemenea, cred că trebuie să ne ferim de clişee (mai mult sau mai puţin îndreptăţite) şi să cântărim cu maturitate şi luciditate eventualele oportunităţi de colaborare pe care în viitorul apropiat le-am putea avea cu pieţele de capital din regiune, atâta timp cât cooperarea în cauză se va dovedi, după o analiză prealabilă corespunzătoare, benefică pentru toate părţile implicate".

Până la intrarea în funcţie a lui Victor Cionga, BVB a fost condusă, pe partea executivă, de directorul general adjunct Alin Barbu, după ce, în luna noiembrie 2011, Valentin Iones-cu a fost demis din funcţia de director general BVB, pe motiv că nu şi-ar fi îndeplinit ţintele asumate contractual. Anterior, un grup de acţionari solicitase schimbarea conducerii BVB, lucru înfăptuit la începutul acestui an.

Victor Cionga este unul dintre profesioniştii pieţei de servicii financiare din România, cu o experienţă solidă în investment banking. Cariera sa în domeniu a început în 1993, când a intrat în echipa Capital SA, prima bancă de investiţii modernă din România stabilită după 1990, şi a continuat în alte entităţi, cum ar fi Fondul Româno-American de Investiţii. În perioada 1998-2007, Victor Cionga a ocupat funcţii de conducere în Raiffeisen Capital and Investment şi Raiffeisen Financial Advisors Romania. În 2007, Victor Cionga a fondat AZ Capital Advisors, o firma de consultanţă specializată în special pe fuziuni şi achiziţii (M&A) al cărui management l-a asigurat pâna în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb