Procesul contra Erste şi BVB privind produsele structurate începe în septembrie

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 februarie 2012

Procesul contra Erste şi BVB privind produsele structurate începe în septembrie

Procesul în care Banca Comercială Română, Erste Group Bank şi Bursa de Valori Bucureşti au fost date în judecată, de către "Muntenia Imobiliare Development", pentru nereguli pe piaţa produselor struc-turate, începe pe 25 septembrie 2012, potrivit unui raport publicat pe site-ul bursei.

Ziarul BURSA a anunţat, încă de la finalul lunii trecute, că cele trei instituţii au fost chemate în instanţă de către compania "Mun-tenia Imobiliare Development".

Faptul că unii investitori aveau dubii că BCR îşi respectă obli-gaţiile de furnizor de lichiditate pentru certificatele turbo (n.r. certificate cu "levier"- un factor de amplificare al variaţiei) a fost semnalat, în premieră, de ziarul BURSA, în luna octombrie.

Cererea de chemare în judecată a fost înregis-trată, pe 12 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti. Printre acuzaţiile aduse BCR se numără şi cea de manipulare a pieţei de capital. Potrivit cererii de chemare în judecată, BCR ar fi indus în eroare investitorii prin crearea unei impresii false asupra lichidităţii şi funcţionalităţii sistemului de tranzacţionare, a emis informaţii inexacte prin comunicatul de presă şi "nu a acordat egalitate de tratament investitorilor în închiderea poziţiilor acestora, deoarece a oferit cotaţii şi a închis poziţii în mod discriminatoriu doar pentru anumiţi intermediari".

BVB este acuzată că nu a supravegheat temeinic activitatea BCR, în calitate de furnizor de lichiditate pentru produsele structurate emise de "Erste".

CNVM a anunţat că a început o investigaţie, referitoare la piaţa produselor structurate, în urma sesizărilor primite de la mai mulţi investitori, însă cercetările nu au fost finalizate.

Ziarul BURSA a semnalat în premieră, în luna octombrie, faptul că unii investitori aveau dubii că BCR îşi respectă obligaţiile de furnizor de lichiditate pentru certificatele turbo.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca asa ceva trebuie clarificat in instanta, rugam "respectos" comisarii CNVM sa plece acasa!

    Ca la noi, la nimeni: termen la calendele grecesti (mai ales ca acum au probleme); pana atunci investitorii n-au decat sa stea nedumeriti/ sa astepte - si ce daca ??. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb