Procesul dintre Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) şi SIF Moldova, privind contestaţia deciziei de consolidare a valorii nominale a acţiunilor, de la 0,1, la 2,5 lei/unitate, a fost amânat pentru 2 martie, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
"Amânarea cauzei a fost determinată de cererea de intervenţie depusă cu o zi înainte de termenul acordat pentru soluţionarea dosarului, de către intervenienta accesorie Beze Maria în favoarea acţionarului reclamant AIPC", precizează SIF Moldova în comunicat.
Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a precizat, recent, într-o scrisoare transmisă Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunilor SIF2 Moldova, de la 0,1 lei, la 2,5 lei/unitate, nu acoperă toate situaţiile din practică şi lasă loc pentru "exproprierea fără nicio despăgubire".
La începutul lunii, SIF2 Moldova a precizat că procesul cu Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), care a contestat înregistrarea deciziilor AGA din 13 ianuarie, nu condiţionează aplicarea hotărârilor, respectiv derularea procesului de consolidare a valorii nominale a acţiunilor.
În contextul acestei operaţiuni, titlurile SIF Moldova au fost oprite de la tranzacţionare, de către Bursa de Valori Bucureşti, trei şedinţe, de vineri, 12 februarie, până marţi, 16 februarie.
BVB a precizat că recomandă investitorilor consultarea cu atenţie a documentelor aferente AGEA SIF Moldova din data de 13.01.2016, informaţiile disponibile pe pagina de internet a BVB şi pe pagina de internet a emitentului.
Anterior, SIF Moldova anunţase că a recomandat ca suspendarea titlurilor de la tranzacţionare să aibă loc atât la prima dată de înregistrare (15.02.2016, ex-date: 12 februarie), cât şi la a doua dată de înregistrare (30.03.2016, ex-date: 29 martie).
SIF Moldova a revenit, după reluarea tranzacţionării, cu recomandarea către investitori să consulte materialele publice disponibile, astfel încât să-şi poată fundamenta opţiunea pentru Aport Numerar/Restituire Aport în procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunii SIF2 de la 0,1 lei/acţiune la 2,5 lei/acţiune.
De asemenea, SIF Moldova recomandă investitorilor care intenţionează să efectueze tranzacţii pe perioada cuprinsă între cele două date de înregistrare, să aibă în vedere faptul ca la cea de-a două dată de înregistrare - 30.03.2016 (ex-date 29.03.2016) pachetele deţinute să fie integral consolidabile (multiplu de 25 acţiuni).
Conform hotărârii acţionarilor, "derularea operaţiunii se face în baza unui Prospect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară conform Regulamentului CE nr. 809/2004. Perioada de exercitare a opţiunilor Aport în Numerar/Restituire Aport este de 30 de zile, începutul perioadei de derulare urmând a fi stabilit în mod expres în cadrul Prospectului aferent operaţiunii de consolidare aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară ".
SIF Moldova a menţionat că a depus documentele aferente "Prospectului" privind operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunilor ( Raport Curent din 19.01.2016) şi îl va pune la dispoziţia investitorilor de îndată ce va fi aprobat.
AIPC a solicitat ASF să nu aprobe prospectul SIF2.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.02.2016, 07:08)
Ceocea e un mincinos si un slugoi al lui ciorcila dar beze e presul lui juravle. Beze asa ai ajuns cu asociatia ta de n ai mai avut pe cine sa bagi la inaintare decat pe nevasta ta sau sora ta sau mama ta? Asa AIPC mare ai? Chiar nu ti mai da juravle nici un leu? Asa betiv ieftin esti? Daca te mai crede cineva, chiar e de cacao.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.02.2016, 19:48)
Felicitari lui Beze ca a reusit sa blocheze furtul si tine in sah SIF2. Pentru termenul urmator o sa vin si eu in proces ca sa c ...pe el doros de ciuda, el fiind cel care a pus la cale furtul, nu ceocea care nu stia cum sa mai faca si sa respecte drepturile actionarilor si transparenta.