Procurorii cer Parlamentului începerea urmării penale pentru Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 1 august 2008

Procurorii cer Parlamentului începerea urmării penale pentru Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu

Procurorii au solicitat Parlamentului aviz de urmărire penală pentru Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu, cei doi fiind implicaţi în cazul "Mătuşa Tamara" şi respectiv în infracţiune de primire de foloase necuvenite.

Dosarele celor doi au fost instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi returnate ulterior de instanţa supremă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sesizat prin referate transmise la data de 29 iulie 2008 de către DNA, a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală faţă de Adrian Năstase.

Dosarul pentru care s-a cerut aviz se referă la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, constând în aceea că, "în baza unei înţelegeri anterioare cu Melinescu Ioan, a susţinut şi determinat emiterea H.G. nr. 1399/30.12.2000, semnând-o în calitate de prim-ministru, prin care Melinescu Ioan a fost numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, pentru a-l determina pe acesta să facă un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu şi un act contrar acestor îndatoriri, în scopul de a asigura clasarea unei lucrări ce o viza pe Năstase Daniela şi a intra în posesia lucrării", potrivit comunicatului.

Totodată, procurorul general a solicitat Senatului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală faţă de Şerban Mihăilescu, tot într-un dosar instrumentat de DNA.

Dosarul face referire la săvârşirea de către Şerban Mihăilescu a infracţiunii de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel, procurorii susţin că, la datele de 22 octombrie 2001, 12 aprilie 2002 şi 30 mai 2002, "în perioada în care ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, a primit de la consilierul său personal, Fănel Păvălache, pe care îl numise anterior în această funcţie, arme de vânătoare pe care le-a deţinut în intervalul aprilie - octombrie 2002, deşi nu era posesor al permisului de armă", se mai arată în comunicat.

Ambele dosare au fost returnate procurorilor de instanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb